Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 65

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Имай впредвид че има и рамки със процеп на горната летва (или фалц) и процеп в долната. Лично аз такива ползвам. Тогава восъчната основа трябва да е с 5-7мм по-висока от вътрешните размери на рамката.

За размерите по ширина - нека луфтът на основите да е малко по-голям - не повече от 10мм. Виждал съм рамки (особенно правени едно време) със по-широки странишни летви ( което е за сметка на въртешния размер) и такива които не са сковани под съвсем прав ъгъл.

Сега се сетих че има рамки ДБ и със по-широка долна летва.

Защо размерите на продаваните ВО са такива, и аз съм съм си блъскал главата и не мога да ти отговоря - от единия край стърчат, от другия недостигат... пък и за това че не винаги са и под прав ъгъл ( за кривата основа трябва пък да се търси крива рамка и да се върти така че да се напаснат)
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Аз лично бих предпочел восъчна основа с "намалени" размери, която да няма нужда от допълнително рязане, само да "лепиш". Мисля си също за основи с размера на магазинната рамка - 1/2 ДБ. Предполагам не би било трудно да се настрои машината ти на този размер?!?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    На произволен размер се настройва за по-малко от минута. Вече имах един клиент, който си искаше специфичен само за него си размер. Неговите рамки бяха с 5 мм по-широки от стандартните и отделно той си имаше възгледи какви точно трябваше да бъдат размерите, за да не ги реже. Настроихме машината точно така, както той искаше, и да се надяваме, че е останал доволен. Човека си донесе хубав и качествен светъл восък, и основите му наистина станаха превъзходни като цвят и като мирис.

Оказа се, че моите основи са с около 10% по-дебели от тези на конкурентите, като това основно се дължи на матрицата - направена е с малко по-дълбоки килийки. В същото време се получават малко по-леки на тегло, което означава повече основи със същото количество восък.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ето как се получават теглото и броя на основи от килограм при различните размери:

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Размери на осно&#1.JPG
Прегледи:      702
Размер:	62.5 KB
ID:	829

Когато заявявате собствен размер, трябва да сте наясно с възможните грешки, които се получават при настройката и работата на машината. По ширина на основата настройката се извършва с преместването на едни цилиндрични ножове и там грешката е по-малка от 1mm. По дължина настройката е електронна с дискрета 2.5mm - тоест грешката е макс. 1.25mm от желания размер. Ако размера е кратен на 5mm, грешката е нулева (няма грешка). Тоест във всички случаи едва ли ще има грешка, по-голяма от 1mm. Основите са с идеална правоъгълна форма за разлика от тези на конкурентите, при които по неведоми за мене причини засичам и ромбоидни основи.

Ето ви и един файл на Excel, с помощта на който можете да си сметнете какво тегло се получава, ако имате собствени изисквания за размерите:

Восъчни основи v01.rar

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •