Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 30 от 100 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 291 до 300 от общо 991
    Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Последните 5-6 поста ме върнаха една година назад, когато като начинаещ пчелар си търсех 3-4 рамкова центрофуга. Обиколих два магазина в София и бях потресен от това, което видях за 400-500лв - груба изработка, неравни заварки, капаци с нагъната ламарина в периферията, на която можеш да се порежеш. В общи линии останах с впечатление, че центрофугите бяха правени в гараж с подръчни материали. Дори не ги пробвах дали въртят гладко и балансирано. Произведено в България.
    Видях и една, две машини в продавалника и се отказах от старите - видът им беше откровено мърляв.
    Харесах по интернет полска класическа три-рамкова електрическа центрофуга, но понеже нямаше къде да я видя в София, отидох в Лега. Бях впечатлен, личеше си, че изработката е отлична и добре обмислена - всичко се допълваше идеално - центрофуги, филтри за отпечатки, цедки, матуратори, но и центата беше почти двойна спрямо другите. Взех каталог, умувах седмица-две и поръчах ръчна 9 рамкова радиална с конично дъно. Мога само да се хваля от това, което купих - балансирана и стабилна центрофуга, лесно се разглобява и учудващо за мен се мие за 10 минути. Не съжалявам въобще за инвестицията.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    http://agronet.bg/agroborsa/8-pchela...ga-za-med.html Ето за какво говоря аз и колегата Матеев. Акато качество някой ползвали от този производител.
    Ужас !!! Центрофугата на снимката дори отвътре е направена от черен метал, боята на който ще се олющи и метала ще ръждяса още на първото развъртане. И някъде някой българин или още по-лошо - неговите деца, заедно с меда ще ядат и люспи от боята, гарнирани с ръжда (справка Wikipedia - Fe2O3·nH2O, FeO(OH), Fe(OH)3), както и с дълъг списък други съединения на желязото, половината от които са отровни. Ще има и съединения на алуминия (колелото най-отгоре), който са още по-отровни.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ужас !!! Центрофугата на снимката дори отвътре е направена от черен метал, боята на който ще се олющи и метала ще ръждяса още на първото развъртане. И някъде някой българин или още по-лошо - неговите деца, заедно с меда ще ядат и люспи от боята, гарнирани с ръжда (справка Wikipedia - Fe2O3·nH2O, FeO(OH), Fe(OH)3), както и с дълъг списък други съединения на желязото, половината от които са отровни. Ще има и съединения на алуминия (колелото най-отгоре), който са още по-отровни.
    Това не е ли по принцип забранено в хранително-вкусовата промишленост?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Разбира се че е забранено.

Интересното е, че същия този производител на центрофуги или пчелар, който ги ползва, със сигурност ще нададе вой до небесата, ако случайно си купи от магазина консерва, която да е ръждива отвътре.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Колеги,
    не искам да влизам в пререкания с Вас или да се конфронтирам, но ще Ви информирам(макар и много от Вас да са запознати), че до преди години ,когато изискванията на евросъюза не бяха актуални, Ние, Българите също консумирахме пчелен мед, който се щентрофужеше в инвентар от поцинкована ламарина.
    Не се нахвърляйте, като чакали на мърша върху, подалия обявата.
    Човека е обявил какво продава и се е постарал максимално да обясни от какъв материал е. Така както е тръгнало, потребителите ще предпочетът да си останат анонимни, без да се регистрират, следователно да не споделят опит, а само да попиват.

П.П. извинявам се до някъде, защото помислих, че се коментира обява от форума, но все таки, смятам, че фактите, които споменах са верни.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Аз специално обърнах внимание на центрофугите и матураторите. За LEGA няма да пиша. Най-добро впечатление ми направиха тези на LYSON. Качествена изработка, но...крановете са доста над най-ниската точка на дъното, както и всички вани за разпечатване са с такива кранове. Не зная как този който ги е проектирал, как не се е съобразил с това.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Моята центрофуга не е маркова. Произведена е от неръждаеми материали, но както каза Евгени и на моята крана за източване на меда е доста високо. Когато започна да въртя плодниови пити (хордиално) ми се налага да накланям доста често уреда, за да не опират рамките в меда. Това е доста голям минус в изработката.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Колеги,
    не искам да влизам в пререкания с Вас или да се конфронтирам, но ще Ви информирам(макар и много от Вас да са запознати), че до преди години ,когато изискванията на евросъюза не бяха актуални, Ние, Българите също консумирахме пчелен мед, който се щентрофужеше в инвентар от поцинкована ламарина.
    Не се нахвърляйте, като чакали на мърша върху, подалия обявата.
    Човека е обявил какво продава и се е постарал максимално да обясни от какъв материал е. Така както е тръгнало, потребителите ще предпочетът да си останат анонимни, без да се регистрират, следователно да не споделят опит, а само да попиват.

П.П. извинявам се до някъде, защото помислих, че се коментира обява от форума, но все таки, смятам, че фактите, които споменах са верни.
    Ами те още масово се ползват. Ръждаемите елементи не са толкова страшни. В голям процент водопреносната мрежа е с метални-подцинковани тръби. Ако съдовете бяха от мед и олово, това е лошото.

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Колеги някои ползва ли центрофуга изработена от фирма ЗОРНИЦА "Добрич" с АВТОМАТИЧНО РЕГУЛИРАНЕ НА ОБОРОТИТЕ 24 рамкова. Интересува ме заслужава ли си да се взема автоматизирана или с ръчно управление. Понеже ми предстои да купувам центрофуга голяма 24 рамки ДБ.Имам познати които са закупили центрофуги от Зорница, но са с ръчно управление и трябва постоянно да се регулират оборотите, аз искам да избегна точно това регулиране на оборотите. Моля за професионален изпитан съвет. Благодаря !!!
    И да се лъжем няма смисъл в това - самозалъгваш себе си като пчелар!!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Варненски
    Чувал съм че не са добри.Предната година на изложението в добрич ги гледах всичките и извода ми беше че ще си взема 24 рамкова на стохи за 1600лва.
    Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.

Страница 30 от 100 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •