Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 13
    Наблюдател
    Регистриран
    01.11.2013

Поставяне на прашецоуловител

Здравейте искам да поставя прашецоуловител вътрешен кошерът ми е дадам-блат 10 рамков и дъното не му е подвижно и въпросът ми е може ли да изрежа дъното не цялото а колкото е голяма металната мрежичка или прашецоуловителя на която пчелите да стъпват и под нея сам да си изградя нещо като сандъче в което да се сабира прашеца или трябва да си сменя дъното направо.Извинявам се ако въпросът ми е неясен или не пълен новобранец съм още

Можеш,не е проблем само да няма достъп с мравки и други вредители,имаш въображение като гледам ще се справиш.Ама прашец на пролет нали,сега само питаш предполагам

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Много трудно, по добре си купи външен прашецоуловител.
    Иначе трябва да изрежеш отвор в предната част на дъното, да заковеш мрежа 3х3 мм. Да направиш входа така, че да пъхнеш вътре ламаринения прашецоуловител, който да стои плътно над мрежата.
    Под кошера и специално мрежестия отвор можеш да поставяш някаква тава и прашеца да пада вътре. Но това само ако си там и поставяш прашецоуловителя за няколко часа.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Иначе трябва да изрежеш отвор в предната част на дъното, да заковеш мрежа 3х3 мм. Да направиш входа така, че да пъхнеш вътре ламаринения прашецоуловител, който да стои плътно над мрежата.
    Само мрежата 3х3 няма ли да им сваля прашеца ?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Как така да им сваля, те си вървят по нея и влизат през отворите на прашецоуловителя, които свалят прашеца. Прашеца пада през мрежата и се събира в чекмеджето или там каквото има сложено.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Наблюдател
    Регистриран
    01.11.2013
    Само питам събирам информация и мисля да го пробвам така по този начин щом казвате че става въпреки че и да е трудно ще отитам.А за външните не съм много запознат но нали уж дразнели пчелите докато да свикнат пък и доколкото съм чел маи трябва да съм постоянно там смисал секи ден да го слагам и да го махам после а за вътрешния ако го направя така по този начин както го мисля смятам че няма да е проблем и на 3-4 дена да събирам прашеца.Да но ако отдолу няма нещо като кутя зимата като ги зазимя от там през мрежата и прашецоуловителя няма ли да влиза студен въздух ще им е мн студено на пчелите затова мисля с някаква кутия отдолу да е.

Наблюдател
    Регистриран
    01.11.2013
    Колега понеже не съм много наясно а гледам че ти си по на ти с нещата значи за да стане това коета съм намислил като изрежа дъното отгорния му краи трябва да закова мрежа 3х3 и върху мрежата плътно прилепнал трябва да е прашецоуловителя а в какъв смасал да направя входа така че да пъхна вътре ламаринения прашецоуловител тои не представлява ли просто едно желязна квадратче с дупки по него или поне така изглежда на снимките де

Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Под кошера и специално мрежестия отвор можеш да поставяш някаква тава и прашеца да пада вътре. Но това само ако си там и поставяш прашецоуловителя за няколко часа.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    dacou,

Ингледай този филм, и всичко ще ти се изясни. На тази сртаница има и други филмчета...

http://www.optitroyan.net/?p=1890
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Преправих си дъната смених мрежата с 3X3 така че да става за прашецоуловител.
    Майстора който ми прави кошерите беше направил нещо като нищо.
    Сега всичко е добре трябва само да сложа някакво чекмедже за прашеца.
    И да ви питам, може ли да го оставя на 1 см под дъното за да влиза и излиза въздух в кошера или така ще влизат пчели?

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Дъното на чекмеджето може да е от неръждаема мрежа.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •