Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 17 от общо 17
    Наблюдател
    Регистриран
    05.10.2010
    От 3 години имам 7 кошера 8 рамкови(1300-БГ).За тях отделям по-малко време,а всичко се получава на 6.ХР не използвам,макар че имам.На пролет семействата в тези кошери се развиват по-бързо,което създава условия за участие в ранни паши.Снегролова дъска също не употребявам-корпусите се приплъзват и се отварят прелки по желание.При мен на семейство през активния сезон са нужни 3 корпуса и 2 магазина.Съветвам те да опиташ.

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    Благодаря на всички за мненията.Като цяло вече имам отговори на всички въпроси и съм реших да купя 10 кошера.Но остава да калкулирам закупуването на още 2 корпуса на кошер /за догодина/ и остава да се похваля с новите придобивки.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Тези кошери, за които питаш,се казват още; кошера на Гърдев. Има тема във форума за него.

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Кошерът на Гърдев е в конфигурация 2 ЛР корпуса(височина 242 мм.) и 1 магазин(вис.=172 мм.). В корпусите се работи с класическа Рутова рамка(230 мм.), а в мазина - с класическа ДБ магазинна(160 мм.). Дъното е подвижно, мрежесто(на 1/4 от цялото дъно). Покривната табла е и хранилка с две отделения - за течна и суха храна. Захарта се поставя в хранилката целогодишно - основната и цел е да поглъща влагата в гнездото. Така тя се разтопява и пчелите я смучат(а не я хрупат като солети). Неотменна част на този кошер е чекмедже с мрежесто дъно(от ситна мрежа - напр. за комарници), което се поставя на релси под дъното и в него попада отнетия от пчелите прашец с вътрешен прашецоуловител.
    Цитирам мнение на колегата от темата за кошера на Гърдев.Има доста разлики/и прилики/,и за да не "цапам" старата тема съм отворил нова.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Ако искате да научите всички подробности за работа с този вид кошер, на 05.03.2014 г. като част от програмата на Апи България е предвидена специална лекция. Освен това ще има и посещение на пчелин с такива кошери. Единственото условие е предварително да заявите, защото трябва да се предвиди транспорт.

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    Да, интересувам се от предложението.Не мога да заявя 100% участие, но мероприятието е заявено за сряда,а аз съм ангажиран служебно.Ще опитам да се освободя,но не мога да бъда сигурен.Какви са условията за участие в лекцията?Къде ще се проведе?Какво е заплащането?Има ли и друга лекция,семинар?Ако Ви е по-удобно да не спамим по темата може на ЛС.
    п.с.Аз като цяло си имам транспорт.

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    Ако искате да научите всички подробности за работа с този вид кошер, на 05.03.2014 г. като част от програмата на Апи България е предвидена специална лекция. Освен това ще има и посещение на пчелин с такива кошери. Единственото условие е предварително да заявите, защото трябва да се предвиди транспорт.
    Колега Бонев и аз се интересувам от това мероприятие моля имайте ме предвид

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •