Ако посмее да се оплаче те чакат такива емоции че ми беден речника да ти ги опиша. В българските правила (закони) изрично е изписано, че ловното оръжие не може да се използва за нищо друго освен за лов и то при определени условия и правила. Така че биваш погнат както от полиция така и ловното. Абсолютно сигурно е че ще бъдеш осъден, ще плащаш, и оръжието си няма да видиш.
Вчера даваха всеизвестния адвокат Марковски, който обясни подобно безумие в законовата уредба. Искат ти подкуп. Ти приготвяш парите отиваш при органите на реда, те ти ги бележат и взимат останалите мерки за залавяне на наглеца. Всичко се развива по план и има арестуван, виновен. ОБАЧЕ неговия адвокат веднага завежда преписка, че клиента му е провокиран да вземе подкуп и ти веднага ставаш също подсъдим по точно определен член от наказателния кодекс и има всички доказателства за извършеното от теб защото контролните органи по залавянето на нарушителя стават по неволя свидетели не в твоя полза. Този член не е променен и в "новия" Наказателен кодекс.
В тоя ред мисли крадеца дори и да не измисли кой знае каква безумна история за оправдание на неговото присъствие в имота ти (което е малко вероятно) ти използвайки ловното си оръжие ще пострадаш стотици пъти повече от него.
Използването на огнестрелно оръжие в България трябва да се извършва мноооооооооого внимателно, и все пак ако е застрашен живота ти или този на семейството ти, ебал съм ти законите. По добре синджир зад мен от колкото поп пред мед (македонска поговорка)