Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 36 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 353
    Наблюдател
    Регистриран
    06.07.2011
    Пчеларски район
    Благоевград
    За 2 години пчеларство на прага на трета вчера и аз бях ограбен.
    Не бях ходил около седмица на пчелина и вчера като установих случилото се направо из беснях. Имах чувството че този ако беше пред мен щях да го разкъсам на парчета.
    От 6 кошера откраднал 1 но не обикновен за мен кошер. Беше на около 30 години 12 рамков ДБ 4*3 за отводки в отлично състояние. Баща ми като започнал да се занимава с пчели е работил няколко години с него и после не знайно защо го прибрал в плевнята с няколко други , който още си стоят там в почти идеално състояние. Но не щеш ли идва момента, в който аз решвам да се захвана с пчеларство и той решава да ми го даде и естествено това ми беше и първия ми кошер. Единствено положително нещо е това че този кошер ще го позная дори и да го видя след 30 години поради специфичната си изработка и ако е някъде наблизо тежко му и горко му на този, който го е пипнал.

Автор
    Регистриран
    31.01.2011
    Какво мислите за сформиране на пчеларски дружинки? Едно да си помагаме при нужда. Друго за изграждане и укрепване на реално приятелство.

Помагане може да е преместване на кошери, и други нещица, като засичане на престъпници в пчелина. Да знаеш, че наоколо в близките 20-40 км, и 10-20 мин., имаш 5-10 колеги които веднага ще се отзоват. Понеже и те са в обхвата на злосторниците.

Та какво мислите за това хрумване?

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Имали застраховка за кошери?Както има за кола,къща

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Застраховки няма.
    При нужда е достатъчен само един пчелар да се обади на 112 да реагират и евентуално да проследи крадците ако все още не е пристигнала патрулка. И десет човека да а сдружени какво? Все някак трябва да се разбере в пчелина се извършва кражба. Обходни двойки ли да се правят. Няма как да стане.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    За това са охранителните системи - да те известят на минутата, че те грабят. За останалото си има полиция. Иначе пак ще се върна на шегата за патрул на БРДМ, подходящо оборудван с всякакви средства за несмъртоносно въздействие.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Застраховки има, но не и срещу кражба.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    За това са охранителните системи - да те известят на минутата, че те грабят. За останалото си има полиция. Иначе пак ще се върна на шегата за патрул на БРДМ, подходящо оборудван с всякакви средства за несмъртоносно въздействие.
    За това си поръчвайте от охранителните системи на ТСЦ, но имайте в предвид, че БРДМ го предлага като екстра, вместо видеонаблюдение.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Май нещо във вид на едра морска сол вкарана в задните части на крадеца ще помогне за запометяване на господни заповеди. За съжаление на крадеца, няма как да пише жалба за това, помислите как звучи - получих осоляване на задни части от изтрела с ловна пушка на територия на чужд пчелин в момент на кражбата на кошери. Кой ще приеме такава жалба?

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Bee Varna Виж публикацията
    Май нещо във вид на едра морска сол вкарана в задните части на крадеца ще помогне за запометяване на господни заповеди. За съжаление на крадеца, няма как да пише жалба за това, помислите как звучи - получих осоляване на задни части от изтрела с ловна пушка на територия на чужд пчелин в момент на кражбата на кошери. Кой ще приеме такава жалба?
    Г-н Бий Варна, ти не си ли руснак, или греша?!? От колко време живееш в България? - би трябвало да си разбрал че законите в "скъпата(милата)" ни държавица са направени да защитават крадците. Напълно те подкрепям за морската сол, обаче ако го гръмнеш апаша - то ти ще си виновен, независимо че ти е влезнал в имота.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Ако посмее да се оплаче те чакат такива емоции че ми беден речника да ти ги опиша. В българските правила (закони) изрично е изписано, че ловното оръжие не може да се използва за нищо друго освен за лов и то при определени условия и правила. Така че биваш погнат както от полиция така и ловното. Абсолютно сигурно е че ще бъдеш осъден, ще плащаш, и оръжието си няма да видиш.
    Вчера даваха всеизвестния адвокат Марковски, който обясни подобно безумие в законовата уредба. Искат ти подкуп. Ти приготвяш парите отиваш при органите на реда, те ти ги бележат и взимат останалите мерки за залавяне на наглеца. Всичко се развива по план и има арестуван, виновен. ОБАЧЕ неговия адвокат веднага завежда преписка, че клиента му е провокиран да вземе подкуп и ти веднага ставаш също подсъдим по точно определен член от наказателния кодекс и има всички доказателства за извършеното от теб защото контролните органи по залавянето на нарушителя стават по неволя свидетели не в твоя полза. Този член не е променен и в "новия" Наказателен кодекс.
    В тоя ред мисли крадеца дори и да не измисли кой знае каква безумна история за оправдание на неговото присъствие в имота ти (което е малко вероятно) ти използвайки ловното си оръжие ще пострадаш стотици пъти повече от него.
    Използването на огнестрелно оръжие в България трябва да се извършва мноооооооооого внимателно, и все пак ако е застрашен живота ти или този на семейството ти, ебал съм ти законите. По добре синджир зад мен от колкото поп пред мед (македонска поговорка)

Страница 16 от 36 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •