Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 13 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 127
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Общински браншови пчеларски съюз - Враца
    организира на 05.03.2011 год.(събота) в салона на кино "Метропол" в сградата на Община - Враца лектория по актуални проблеми:

"ЗИМНО - ПРОЛЕТНА СМЪРТНОСТ. ИЗЧЕЗНАЛИ ПЧЕЛИ - ПРИЧИНИ. ПРОФИЛАКТИКА НА ЗАРАЗНИТЕ И ПАРАЗИТНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ."

Лектор: ст.н.с. д-р Калинка Гургулова

Вход: 1 лв.

По - скапано време не помня....от месец тук има сняг и за тоя месец имаше само един ден подходящ за облитане.....положението не е добро....

Наблюдател
    Регистриран
    25.12.2010

.....

Лошо. Ако не се затопли .....не знам. Вече на два им затворих прелките. Пчеларствам в село до Белоградчик. Миналата година беше лоша.Пчелите едвам се запасиха, а се наложи и подхранване. Доколкото имам информация в наше село има сериозни загуби.Студено време много сняг нищо не лети. sadsmile; sadsmile;

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010

Re: .....

Цитат Първоначално публикувано от net
    Лошо.Вече на два им затворих прелките. Пчелите едвам се запасиха, а се наложи и подхранване.
    Колега,тя зимата е еднаква в цяла северна България,и причината да "затвориш"два кошера не е в студа и лошото време.Така,както описваш,че едва са се запасили с мед,е ясно,че си ги загубил от глад.Затова има спасително подхранване,тук отдавна пишем и дискутираме как и защо се прави.Ако не си взел мерки,можеш и още да затвориш,защото точно сега се губят най-много с-ва.Дано не съм прав.

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Днес имаше масово облитане на пчелите.Темп. беше 14 градуса.Пчелите носеха прашец от леската.

Силата присъства там, където работи мисълта.

Автор
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    И при мен беше същото масово облитане по кокичетата беше пълно с пчели.Най важнотое че всичко зазимено е живо и здраво.Утре го дават още по хубав ден и мисля да ги отварям и прегледам.

Днес имаше летеж и принос на вода и прашец....Прашеца в момента го сълбират от леската и жълтия минзухар най-вече.....Цъфтят още кукуряк и син минзухар но са в по-малко количество....Температурата беше около обяд 15 градуса.....

И при мен има летеж, но цъфтят само кокичета и някои позакъснели лески.

Цветните пъпки на кайсиите и бадемите са видимо наедрели....При мен пчелина е на 300 м н.в.

При мен е на около 100 м/надморска височина. Ако до седмица задържи такова време, дряна ще цъфне.

Страница 8 от 13 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •