Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 37 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 361
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    @Saras,
    Това са общи съображение, някои верни, други - по-малко.
    В случая обаче коментираме конкретно охраната на пчелини. А за тях е необходима комплексна охрана - на периметъра, на кошерите и на постройката (фургона) за инвентара. Пчеларите не се нуждаят от централизирана система за контрол, тъй като не са свързани със СОТ фирмите. Видеонаблюдение OnLine не ги ползва, защото не стоят по 24ч пред компютрите, а и малко от тях ползват смартфони и имат широколентов и евтин достъп до Интернет на пчелините. С заглушаването на GSM комуникациите в случая също се злоупотребява - крадците на кошери и инвентар не са хора, които ходят с по един куфар техника за заглушаване.
    Та в този ред на мисли - с колко камери ще осигурите охраната на един пчелин цялостно, ако той е пръснат на 1-2 декара земя? Как ще съберете сигналите и ще изпратите стриймовете до пчеларя? И още куп подобни въпроси - захранване без 220V/50Hz, опазване на самите камери и защитата им от атмосферните условия и т.н. Колкото до неутрализирането на камерите или заглушаването им -лесен за решаване проблем.
    PS. Сега видях, че сте в чужбина. Ако дойдете в БГ и обикаляте из страната вижте как стоят нещата с 3G мрежата. Трагедия! Излизаш от града и няма никой! За 4G или LTE да не говорим. Тях ги няма още никъде.
    Този пост е редактиран от tsc1; 31.01.2014 в 09:26.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Колега, не мога да те разбера, защо си толкова против видеонаблюдението. Остави ни за това да си обсъдим нещата.Като споменем видеонаблюдение и ти се намесваш все едно сме ритнали топката в гредата.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Колега, не мога да те разбера, защо си толкова против видеонаблюдението. Остави ни за това да си обсъдим нещата.
    Нали това правим? Обсъждаме ЗА и ПРОТИВ. Дразни те, че изтъквам слабите му страни ли? Ако искаш хвалби - мога да ти изсипя едно ведро, ама после ще кажеш - оня ме подведе!
    А съм против поради ниската му ефективност на полето и в планината, далеч от населените места.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Да и необходимостта от БРДМ
    Пак те питам- Мислиш ли, че със смартфона не мога да различа липсата на един или два сандъка и третия го носят?

Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Що се отнася до продукта на ТСЦ, подкрепям всяко едно технологично българско производство.Предполагам, че на българския пазар няма аналог, предвид конкретната адаптация за сектора.С определени модификации може да се създаде една хибридна система.Пожелавам му много доволни клиенти.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Да и необходимостта от БРДМ
    Той беше шега, но ако погледнеш на него сериозно, това е най-проходимата за нашите условия машина. И ако в даден район има 5-6 пчелина и пчеларите разполагат с такова средство, крадец там няма да припари!

Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    @Saras,
    Това са общи съображение, някои верни, други - по-малко.
    В случая обаче коментираме конкретно охраната на пчелини. А за тях е необходима комплексна охрана - на периметъра, на кошерите и на постройката (фургона) за инвентара. Пчеларите не се нуждаят от централизирана система за контрол, тъй като не са свързани със СОТ фирмите.
    Трябва да си представиш нещата по друг начин.Дали ще се сигнализира на пчеларя или СОТ в случая не е от значение.Тази система условно я описвам като децентрализирана, а когато и се въздейства, тя става безполезна. Централизираната система означава свързване на мрежов принцип, при която не си зависим изцяло от у-та на охранителния обект.Без значение как ще им въздействаш, аз ще знам, че нещо не е наред.
    Видеонаблюдение OnLine не ги ползва, защото не стоят по 24ч пред компютрите, а и малко от тях ползват смартфони и имат широколентов и евтин достъп до Интернет на пчелините. С заглушаването на GSM комуникациите в случая също се злоупотребява - крадците на кошери и инвентар не са хора, които ходят с по един куфар техника за заглушаване.
    Малко вероятно е този, които поиска видеонаблюдение да не ползва поне компютър или най-малкото да не разчита на някого затова.Относно заглушаването, помня, че има тема, в която се споменава, че охранителната система на пчелин е била заглушена и съответно откраднати кошери.За тези неща си има статистика, която е най-близко до действителността.Но предполагам такава точно за кражбите на кошери няма как да получим.Tакава вероятно имат СОТ за случаите, когато тяхната сигнално охранителна техника не е сработила.Проблема е, че "куфарите" взеха да стават все по-малки, свободната продажба и увеличаващия се процент на крадците използващи подобна техника не ме кара да се чувствам спокоен.Но ако ти можеш да ми гарантираш писмено, че твоят продукт ще ми гарантира сигнал без значение по какъв начин ще му се въздейства, ще си го купя и няма да се занимавам с камери за пчелина ми.
    Та в този ред на мисли - с колко камери ще осигурите охраната на един пчелин цялостно, ако той е пръснат на 1-2 декара земя? Как ще съберете сигналите и ще изпратите стриймовете до пчеларя? И още куп подобни въпроси - захранване без 220V/50Hz, опазване на самите камери и защитата им от атмосферните условия и т.н. Колкото до неутрализирането на камерите или заглушаването им -лесен за решаване проблем. Денем въздушна пушка, нощем силен фенер или лазерче и никакви проблеми!
    PS. Сега видях, че сте в чужбина. Ако дойдете в БГ и обикаляте из страната вижте как стоят нещата с 3G мрежата. Трагедия! Излизаш от града и няма никой! За 4G или LTE да не говорим. Тях ги няма още никъде.
    Относно 3g покритието е лесно проверимо.Хубави въпроси, но никак не са трудни за решаване задачите.Ще ме извиниш, че няма да ти отговоря,но не всичко е за споделяне.Без значение дали ще заглушиш,гръмнеш камерата и прочие, аз ще зная след няколко секунди в момента, който го направиш.Хубаво си говорим, но казах достатъчно и няма да влизам в подробностти.Нямам интерес каква охранителна система ще избере някой, това което ме интересува са крадците и земеделците-неандерталци(тези, които не уважават пчелите и труда на другите).

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Абе хора ТЕМАТА НЕ Е ХУБАВО ЛИ Е ДА ИМАМ ВИДЕО НАБЛЮДЕНИ И Т.Н.
    Идеята ми беше да разбера НЯКОЙ ИМА ЛИ ИДЕЯ КАК МОЖЕ ДА СТАНЕ ОН-ЛАЙН ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ БЕЗ ПОСТОЯНЕН АЙ ПИ АДРЕС?
    Има нещА които не трябва да са пишат. Навлязахте и в тези теми само и само да се разбере колко много поназнайвате. Бесен съм. Вземете и си ИЗТРИЙТЕ В ГОРНИТЕ ПОСТОВЕ ИНФОТО КОЕТО НЕ Е ЗА ОБЩО ПОЛЗВАНЕ.
    КАРАТЕ МЕ ДЪЛБОКО ДА СЪЖЕЛЯВАМ, ЧЕ ПУСНАХ ТЕМАТА.

Потребител
    Регистриран
    09.12.2011
    Един от вариантите за които се сещам е http://www.noip.com/
    Другият вариант е ако камерата позволява да се изпълняват скриптове, повечето линукс базирани позволяват е с едно леко скрипче да те уведомява кой е текущият ип адрес и така да я намираш.
    Умният човек се учи от грешките си, а мъдрият - от грешките на другите

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Да, не е необходимо да навлизаме в излишни детайли. Всеки проблем има решение - въпроса е в даден конкретен случай заслужава ли си да се плати цената за него.
    Преди 2-3 години подхвърлих в пчеларския форум идеята, че най-добрата периметрова охрана е оградата от драки или други силно бодливи растения. Тогава всички, които пишеха по темата се съгласиха, че е така.

Страница 6 от 37 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •