Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
Това го разбирам, като 2 или 4 магазина ДБ.Само да попитам. Стандартните магазини ДБ са по 170 мм, значи два са 340мм. При рамка ДБ 300мм, не ти ли свързват с мостове, даже и цели мини пити рамките от плодника и тези на магазините? Поне при мен винаги е ставало страшно мазало, когато съм правил такива опити.
Плодник 310 мм.;рамка 300 мм.
Магазин 310 мм.;рамка 300 мм.
При 10-тина милиметра разстояние, дори и да се образуват мостове между корпусите, не е драма. Те са малки и незначителни.

Цитат Първоначално публикувано от nih Виж публикацията
Първо искам да се извиня на колегата Niki1313 , ако съм го засегнал по някакъв начин след което искам да изтъкна че не се вземам за някакъв корифей в пчеларството даже напротив, но считам че форума е място в което се споделя опита и се учим взаимно от грешките си, също така считам за меродавно опит граден с години ./поне 10-15г./ без да искам да засягам някого би ли споделил с линк или книга тези проведени опити в Щатите?

Списание "Пчели" 2001 или 2002 г. Миналата година търсих това списание в архивите си но не успях да го намеря. В интернет също нищо не успях да намеря. Ако М.Дикова е благосклонна към нас, може да пусне статията.