Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 125

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Съгласен съм с тебе и затова не ги изтрих, но все пак когато са намесени службите, не е ли по-добре да не ги дразним? Иначе да, могат отново да бъдат извадени на светло, но нека засега да поизчакаме малко и да видим какво ще се случи.

Ок. Макар че, не смятам че видимостта им от потребителите ще попречи на службите да си свършат работата.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ами аз лично мисля няколко дена да се снишим и да поизчакаме, и ако не се случи нещо сериозно, ще върна постингите, но ще сменя името на техния автор. Така се надявам да постигна ефекта "И вълците сити, и агнето цяло".

Между другото акаунта все още не е забранен, и ако притежателя му (който знае паролата) ми напише ЛС, ще се опитам да го убедя да продължи да пише, но този път с някакво друго, по-истинско име.

Наблюдател
    Регистриран
    21.11.2013
    Пчеларски район
    Килифарево
    Е добре де! Ясно ми е, че няма да са уникални майките(работливи, миролюбиви, не ройливи), но все пак питането ми е:
    Мога ли да разчитам на конкретен производител/и, че като се разберем за цена и срок на доставка, то нещата ще се получат?

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Veliko Tachev Виж публикацията
    Е добре де! Ясно ми е, че няма да са уникални майките(работливи, миролюбиви, не ройливи), но все пак питането ми е:
    Мога ли да разчитам на конкретен производител/и, че като се разберем за цена и срок на доставка, то нещата ще се получат?
    В България сме, това никой не може да ти го гарантира.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Специално сроковете на доставка никой не може да ти гарантира, както и обратното - ти на никого не можеш да гарантираш, че точно на датата Х ще правиш отводки. Тоест гаранции никакви и от двете страни, но в същото време всеки един пчелар се е сблъсквал с дилемата, че спешно се нуждае от майка - буквално от днес за утре. А ако може и от днес за днес - още по-добре.

Решението на проблема е всеки да си има няколко нуклеуса, които да ги засели пролетта и да ги поддържа живи до есента. Аз и друг път съм го писал във форума - идеята е старите майки да не се убиват веднага, а да им се дава някой нуклеус, за да го поддържат в добра кондиция до момента, до който се появи нова майка - кандидатка за заселване. Ако има готови подготвени нуклеуси с пчели и пило, тогава вече може да се прилага стратегията "Майки се купуват КОГАТО ГИ ИМА, и се слагат в нуклеуси за изчакване, а пчеларя си ги ползва КОГАТО МУ ДОТРЯБВАТ".

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Съгласен съм с тебе и затова не ги изтрих, но все пак когато са намесени службите, не е ли по-добре да не ги дразним? Иначе да, могат отново да бъдат извадени на светло, но нека засега да поизчакаме малко и да видим какво ще се случи.
    Дойде ли времето, постовете на Кисов да видят пак "бял свят"? Надявам се този път службите да са по- блaгосклонни към въпроса ми.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Дойде ли времето, постовете на Кисов да видят пак "бял свят"? Надявам се този път службите да са по- блaгосклонни към въпроса ми.
    Със службите и с властимащите в момента сме на етап примирие. Примирието е взаимно изгодно - ние да си гоним бизнеса, а те да си гонят политиката, и да не си пречим един на друг. Всяка една от двете страни обаче е готова за война във всеки един момент от време.

Нали знаеш приказката на Дон Кихот "Мира Санчо се крепи на върха на копието".

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Ти не разбра ли?
    Този ден няма да дойде!
    Денят няма да дойде, защото този ден, в който службите няма да ги има, несъществува и във вечния календар.

Шегата на страна, предполагам, че си има достатъчно основателна причина, която няма как да я сподели тук, а и не само тук.
    Думите на Дон Кихот са достатъчно показателни.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Ти не разбра ли?
    Този ден няма да дойде!
    Денят няма да дойде, защото този ден, в който службите няма да ги има, несъществува и във вечния календар.

Шегата на страна, предполагам, че си има достатъчно основателна причина, която няма как да я сподели тук, а и не само тук.
    Думите на Дон Кихот са достатъчно показателни.
    Всъщност, времето за мир отдавна е дошло, въпроса беше и другата страна да го разбере.
    Пазарът сам ще реши спора, а място за злоба няма.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •