Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 19 от 39 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 181 до 190 от общо 384
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Онзи ден от Лидъл си купих малък ъглошлайф с възможнос за регулиране на оборотите. Купих го точно за чистене на боята от кошерите. от един склад за железария си купувам по-евтино едни дискове за самозалепващи се шкурки и самите шкурки. Изчистването на един кошер отнема десетина минути, но трябва да се работи с маска, че прахолякът идва в повече. Следва импрегнант една ръка, леко надраскване на повърхността след като изсъхне(това се прави за да се получи по-добра адхезия на основата с боята, първа ръка боя, надраскване, втора ръка боя. Когато се касае за няколко корпуса, или части ги мацвам с четката. Пистолета го зареждам, когато бройката е доста голяма, че навсичкото отгоре с пистолета и разхода на боя е по-голям. Достя от мъглата се разнася в пространството, но пък се получава тънък равномерен слой боя и прониква навсякъде. Следва два часа чистене на пистолета за да не засъхне, че после няма оправяне.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Разбирам, но в моя случай не си заслужава труда, времето и разхода. Сандъците са ми набори сигурно и целта е да изкарат година или 20кг мед за да си купят заместници.
    Кажете сега нещо за вискозитета на боята. Алкидната носи ли 10% разреждане?
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Наблюдател
    Регистриран
    25.01.2014
    Привет. Нов съм в занаята и тепирва ми предстои боядисване на 50 кошера които поръчах днес. Та въпроса ми е, какво ще кажете за кутия ленен безир смесен с 200 гр. восък и затоплен преди нанасяне?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Защо си създавате работа и главоболия, след като има навсякъде много качествени бои и лакове за дърво на водна основа?
    Working....

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Да, боите на водна основа имат мн.добра покривна способност, но е много важно да положиш правилната основа. Аз преди 3 години си взех сандъци на страници - сглобих ги и ... безиросах. В последствие боядисах с боя на водна основа. И резултата след една година бе плачевен. Боята се нацепи и започна да се лющи. Заносах един кашон боя.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Защо си създавате работа и главоболия, след като има навсякъде много качествени бои и лакове за дърво на водна основа?
    Ми кат ти четат подписа...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Ми кат ти четат подписа...
    Working....но не "залудо".
    Working....

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    ами никъде в описанията на производителите не съм срещал безир за основа, ако се спазва технологията се получават нещата иначе резултата е плачевен

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от joromainata Виж публикацията
    ами никъде в описанията на производителите не съм срещал безир за основа, ако се спазва технологията се получават нещата иначе резултата е плачевен
    Да, но вече бе положен безира и след това закупена боята.
    Споделих тази моя грешка, за да не я допусне и друг.

Наблюдател
    Регистриран
    25.01.2014
    А ако се развива биологичен пчелин ?

Страница 19 от 39 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •