Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 15 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 144

Тема: ПОИЛКИ

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Не се коси бе човек и аз съм в този форум за да получавам и давам, но обикновен човек с незнанието си е в състояние да подведе доста хора и да предизвика колебания в намеренията им.

Айде лека вечер, че освен пчели има и жени.
    Този пост е редактиран от Niki1313; 25.01.2014 в 00:08.

Наблюдател
    Регистриран
    03.05.2013
    Кусур на нещо готово е най-лесно да се намери. Поилката вече съм я направил и тествал според мен ефекта който ми е нужен се постига. Това че варианта който съм избрал не е най-одачния ми е пределно ясно, но нямам намерение да променям нещо.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Поилката си е много добра, но си трябва течаща вода.
    С туба 10л. трябва да се сменя по няколко пъти на ден.
    Това лято мисля да прекарам тръба до поилката и да я ползвам като я оставя да капе, само дано на края на месеца да не се изплаша от сметката.
    Иначе така, с 3 кофи от по 20 литра, само ги обръщам на опаки с главата и си карат по цяла седмица, мухал има много малко.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010

Цитат Първоначално публикувано от armancho1 Виж публикацията
    Кусур на нещо готово е най-лесно да се намери. Поилката вече съм я направил и тествал според мен ефекта който ми е нужен се постига. Това че варианта който съм избрал не е най-одачния ми е пределно ясно, но нямам намерение да променям нещо.
    Извини ме колега. Не исках да ти търся косури. Просто споделих опит.

Наблюдател
    Регистриран
    03.05.2013
    Няма нищо. Живи и здрави : ))

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Поилката си е много добра, но си трябва течаща вода.

Това лято мисля да прекарам тръба до поилката и да я ползвам като я оставя да капе, само дано на края на месеца да не се изплаша от сметката.
    .
    Моята поилка съм я направил с директна капка от водопровода и мисля че това е най-доброто решение. Капката е настрояна на 1-2 секунди според външната температура. Водомера не може да го засече така че спокойно.

Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    Моля да ме извините за сарказма, но някой от нас трябва да се върне да повтаря часовете по биология от VII-ми клас. Не мисля, че слънчевите лъчи са причината за развитие на вредни микроорганизми или водата, образно казано да зеленясва.

ПП
    Лично аз няман нищо против да се върна в VII-ми клас стига да не ми излизат пъпки.
    Чак да повтаряш не е нужно, но може да си опресниш знанията по биология. При този малък обем на съда номера би минал, само ако зареждаш с дестилирана вода всеки ден. Колко ли пчелари могат да го правят?

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Чак да повтаряш не е нужно, но може да си опресниш знанията по биология. При този малък обем на съда номера би минал, само ако зареждаш с дестилирана вода всеки ден. Колко ли пчелари могат да го правят?
    Юрий не очаквах от теб да отговориш по този детински наивен начин. Пробвай, виж, обеди се, накрая помисли, прояви въображение и тогава стреля.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Предполагам и Юрий е "пробвал", за да пише, така както и аз. Но за "теоритиците" това вероятно не е достатъчно. Защо ли?
    Защото теоритика не отчита една много съществена подробност, а тя е, че поилка се прави там, където няма питейна вода, която е с химии, унищожаващи микроорганизмите, следователно се прибягва до алтернативни източници на вода, като селските чешми (изворна вода), от които се пълни поилката.
    Този пост е редактиран от kuline; 27.01.2014 в 22:58.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Предполагам и Юрий е "пробвал", за да пише, така както и аз. Но за "теоритиците" това вероятно не е достатъчно. Защо ли?
    Колега, предполагай за себе си, недей да предполагаш за другите, че има много поговорки в тая насока.

Страница 6 от 15 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •