Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 41 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 408
    Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Новото си е ново, но за такива пари, не се знае как ще изглеждат след една година.
    Друг е въпроса, ако сам си ги направиш, защото ще си избереш материала.
    Аз преди две години си правих 12 рамкови дадан блат 33мм с един магазин ми излязоха около 40 лв., като в това не влиза труда, който съм вложил.
    Миналата година купих няколко нови кошера за по 60лв.броя само ги боядисах,колко време ще издържат не мога да кажа,пролетта ще ги пълня с пчели.Имам и стари кошери вярно по евтино излизат ноо работата е повече,първо чистене от клея,после обгаряне с горелка,след това със шкурката от вътре и от вън.После приковаване тук таме на някои пирон,и след това чак боядисване.Губи се повече време

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    През годините съм купувал нови и стари. И все имаше нещо, което е недостатъчно. Накрая си купих петоперационна машина и започнах сам да си правя, както аз си искам, но там пък друг проблем - пръстите стават по-къси. Та думата ми е, че всяко нещо има и + и -.
    Както се казва "идеални неща няма".

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Новото си е ново, но за такива пари, не се знае как ще изглеждат след една година.
    Друг е въпроса, ако сам си ги направиш, защото ще си избереш материала.
    Аз преди две години си правих 12 рамкови дадан блат 33мм с един магазин ми излязоха около 40 лв., като в това не влиза труда, който съм вложил.

Сори май доста се отклонихме от темата.
    Подржано и единно исправно.

Но все пак всекој си пружа краката колкото му е д-лга чергата

Наблюдател
    Регистриран
    18.11.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Заинтригувах се от пластмасовата основа на Ролта-Пласт Бургас ,искам и аз да използвам такъв тип основи.Направи ми впечатление начина на захващане към рамката ако се използва разпечатваща машина това захващане няма ли да е проблемно .Моля който има становище по ? да го сподели.Огромни благодарности към гн.Mateev за това че споделя своя опит и начина си на работа с пчелите и развитието си .
    Купих си 2000 основи от Бургаските,и сега си скубя косата дето е нямам.да се........много хубаво палят печката на село ще ти кажа.И аз тук бях се надъхал от коментарите на един колега който има доста кошери,да не му споменавам името,сам се сети.Наистина е хубаво,че няма обтелване и разпробиване,още по малко късане в центрофугата,само да има начин да тръгнат и да ги градят ще е добре де.......Пълен ТА...АК са!!!!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Тук във форума от думана дума излезе истината как става номера да ги градят. Трябвало да няма присъствие в кошера на восъчни основи за градеж, а само ПВЦ.Ти така ли пробва?

Автор
    Регистриран
    16.04.2013
    Пчеларски район
    Хасково
    Ха така, и аз си поръчах, но само 100 - за проба. Ще експериментирам, и ще споделя резултатите. Сигурен съм, че при определени условия, ще са удобни за работа.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    Чудя се аз, rosimir кога ги купи, кога ги пробва?? Забелязал съм, че декември-януари малко трудничко градят и стандартните восъчни основи...

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от jojonov Виж публикацията
    Чудя се аз, rosimir кога ги купи, кога ги пробва?? Забелязал съм, че декември-януари малко трудничко градят и стандартните восъчни основи...
    Стана ли тя такава......
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jojonov Виж публикацията
    Забелязал съм, че декември-януари малко трудничко градят и стандартните восъчни основи...
    Не си чел внимателно форума, градят но трябва да ги подхранваш с пържоли и вино ::))))

Наблюдател
    Регистриран
    08.07.2013
    Пчеларски район
    Срацимир

Talking

то така и аз ще градя...

Страница 10 от 41 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •