Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 72

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от jnev Виж публикацията
    Здравейте от няколко дена се тормозя с една статия,която прочетох в една пчеларска книга и затова реших да попитам и тук за мнения.В книгата пише,че когато започваш да отглеждаш пчели освен необходимия инвентар,кошери и т.н.пчеларя трябва да има и изградени плодникови и магазинни пити,който да поставя при разширяване на гнездото.Аз съм начинаещ и тепърва ще започвам да се занимавам с пчели и няма от къде да намеря изградени пити в момента правя рамки и им слагам восъчни основи и си мисля,че така с восъчна основа се разширява гнездото като те сами си е изграждат.Та може ли,така с восъчни основи да се разшири гнездото или трябва задължително да е с изградени пити.
    Прави рамки но не опъвай сега телта ,и не слагай восъчни основи.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Преди няколко дена като подреждах склада намерих един корпус в които съм слагал рамки с залепени основи и съм забравил за него.
    Рамките са перфектни, нито са увиснали нито са се деформирали.

Наблюдател
    Регистриран
    10.04.2013
    Аз имах същата дилема миналата година, защото купих отводки на 6-7 пити. Като млад пчелар и аз нямах изградени пити. Резултата от миналата година е, че семействата изградиха останалите 3-7 плодникови, като по силните успяха да изградят и по два магазина, а по-слабите само по един.
    Така че не се притеснявай, че нямаш изградени пити. ако семействата са силни за един сезон ще ти изградят и по два магазина. Успех!!!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •