Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
То въпросите,еди дойди,ама с отговорите и напътствията да се съобразяват(щото морето не е до колене)
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Направих осведомителен преглед на голяма част от семействата.. Като констатация имам 1 отводка избягала мед-а е там, в кошера няма и една пчела. Имам и една слаба отводка която не и даваш шанс да оцелее до сега беше нападната от осите есента, сега има 1 рамка пчела може и да не оцелее. Като цяло отводките покриват между 4 и 5 рамки пчела. Основните семейства са на между 6-7 рамки пчели ... Мисля че е добре може и да греша ... Прави ми впечатление наличие на много млада пчела по семействата .... В повечето семейства има пило запечатано колкото цигарена кутия от двете страни но и имат по 1 някой 2 рамки наснесено яйца ... Мисля да им подам още малко храна с прашец тази седмица. Горе доло съм доволен ...
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Браво, и аз мислех да ги стесня моите, но имаше ветрец и като ме жилнаха 2-3 по ръцете и отложих. Мисля си че след 14 дена ще ти се наложи да ги отпуснеш с по една рамка.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Не знам. Аз си мисля така. Сега има някакво пило, но така или инъче е малко. То и да се излюпи тия дни ще има и умрели пчели. А сега майката от тук нататък като снесе, най-рано след 21 дена ще има млади пчелички. Такава ми е логиката и ми се ще да не ги притеснявам излишно.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))