Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
........Г-н Матеев, навремето влязохте с гръм и трясък по форумите с идеята за шоково снижаване на стойността на инвентара и себестойността на меда ? И, ако не се лъжа, на първо място, на цената на рамки и основи ? Сега вече слушаме за цени по 2 лъва и тежко обтелване.......
Аз не се притеснявам да признавам грешките си. Сбърках и платих за това ....... 4 цифрена сума. Но нямаше да съм аз, ако не бях опитал. Всъщност грешката ми е не че пробвах, а че се похвалих за това във форума. Такъв е живота. Младите не вярват на старите, а новобранците не вярват на по-опитните от тях. Това води до непрекъснато повтаряне на едни и същи грешки от много поколения, но това води и до направата на открития (от време на време), които са двигател на прогреса. Ако сляпо се доверявахме на бащите си и на учителите си, още щяхме да сме в каменната ера. Добре че от време на време се появява по някой недоверчив, който да препровери целия натрупан опит на миналите поколения от позицията на новото време и на новите технологии. Аз съм от недоверчивите. Не е достатъчно да знам какво са правили поколенията преди мене. Искам да знам ЗАЩО са го правили. И когато ЗАЩО-то тъне в мъглявина, както е в много сфери от пчеларството, аз запрятам ръкави и го проверявам отново. Цял живот съм правил така и много съм грешил (и съм плащал за грешките си), но малкото случаи, в които съм успявал, са ме изстрелвали на невероятни височини в бизнеса и в живота. Така е и сега в пчеларството. Пътят ми е осеян с грешки, но сами виждате колко бързо напредвам. И може да прозвучи нескромно, но вероятността да стана най-голямата пчеларска фирма в България е съвсем реалистична. Бъдещето ще покаже. Мога да стана и най-големия провал - ха-ха...... Така или иначе в момента съм ви брат и гълтам същата горчилка, която и вие гълтате в борбата с пчеларската мафия и с корумпираната държавна администрация.