Напротив - това е първата свястна рамка, снимка на която виждам в този форум. Съобразно моите лични разбирания за добро обтелване, тази рамка е почти перфектна. Почти отговаря на 100% на всички конструктивни изисквания. Аз лично бих променил само едно - периферните обтелвания отдолу и отстрани трябва да са малко по-близо до летвичките, но и така става. Тази рамка ще издържи на произволни високоскоростни натоварвания както в радиални, така и в аксиални центрофуги. Отгоре или основата трябва да се подгъне на 90 градуса и да се залепи плътно към горната рамка, или трябва още една хоризонтална тел на 1.0-1.5 сантиметра разстояние.

Не ми се сърди на моето мнение. Аз съм техничар човек и вярвам на формули и на математика, а не на това какво е правил нечий дядо преди 100 години. Ако колегата опъне още една тел от горната страна на 1.5 максимум на 2.0 сантиметра, това ще бъде идеалното обтелване, което ще позволи на питата безпроблемно да издържа на всякакви натоварвания във всякакви посоки, създадени от всякакви центрофуги.