Понеже нали кампанията наближава със страшна сила, ето една моя снимка специално за колегата Петър84, с пожелание да стане отличник.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P1030676.jpg
Прегледи:      666
Размер:	103.2 KB
ID:	619

Скобонабивачът е ясен- работи се с ръка, ако е твърдо се донабива с чукче, за малки рамки се ползва преди сковаването. Треската е с разцеп за скобата и с нея набивам при сковани предварително ЛР и магазинни рамки. Рамката на снимката - правена от мен, нелепена, кована с пирони е изкарала поне десет години в мои кошери. След топилката я изциклих с нож, смених тела и я приковах. Април месец обтягам тела, ВО и влиза в строя. Да сме живи и здрави, няма причина да не изкара още десетина годинки при мен. От моята камбанарийка това е най-доброто. Болшинството ми рамки са зателени така. Повечето от ДБ плодникови са с пет носещи скоби на горната летва. Много малко магазинни имам които са с продупчени горни летви. От няколко години вече нямам нито един хоризонтален тел в кошерите. Долната летва ако е твърдо дърво-бия скоба, ако е меко- дупча с шилото. Зимата ми е кеф да седна и да си направя 5-10 рамки, без да бързам и да мисля за нищо. Лепенето на ВО става всякак - с топло или студено шпорче или с ток, както си реша.