Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234
Резултати от 31 до 40 от общо 361

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не знам каква ти е точно идеята, но ми се струва не много добре да имаш видео, което да прави просто запис и той да е на пчелина.
    Според мен ти трябва видео което можеш да достъпиш по всяко време през нета и което ако хване движение да се свързва с теб. Паралелно с това да прави запис на буфер някъде в нета. Като записа е само ако изрично го пожелаеш или само на детекция на евентуално нарушение или движение край пчелина. Дай цялата идея и да разсъждаваме. Може и на лични.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Няма как видеото да се качва в нета. Та това са колосални по обем трафици на данни, които няма как да минат през GPRS-а на мобилните оператори.

3G-то, което масово го има, пропуска максимум около 1 Mbit в секунда, и то не винаги. Ако приемем, че запълваш канала непрекъснато, за 1 месец ще навъртиш 2600 GB трафик. Имаш ли си на представа какви пари ще струва това? А в замяна ще получиш един единствен видеоканал с някакво сносно качество.

С 4G като на Дамян ще стане да прокараш няколко видеоканала, но трябва да си милионер, за да си плащаш трафиците. По-евтино ще ти излезе да си изкопаеш подземен оптичен канал до пчелина.

По въпроса с необходимото дисково пространство - един 16 канален DVR при денонощен запис на сравнително качествено изображение напълва 4 броя 2-терабайтови дискове за 1 месец. И това ако се лимитира на 4-5 кадъра в секунда. Ако е на 25 кадъра, ще ти трябва суперкомпютър от типа на тези, които ползва Google.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не виждам никакъв смисъл да се качва 24 часа видео в нета. Трябва само когато има детекция на движение. Като има и сигнал (позвъняване, мейл, смс) при детекция ще можеш да гледаш веднага записа и да триеш ако не ти е важен, а ако е важен можеш да си го дръпнеш на устройството.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Не виждам никакъв смисъл да се качва 24 часа видео в нета. Трябва само когато има детекция на движение. Като има и сигнал (позвъняване, мейл, смс) при детекция ще можеш да гледаш веднага записа и да триеш ако не ти е важен, а ако е важен можеш да си го дръпнеш на устройството.
    А кой ще прави тази детекция на движение?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Та според мене видеонаблюдение на пчелина, ако трябва да се направи както си му е реда (с изпращане на изображението в нета), е свръхскъпо удоволствие. А ако изображението се записва локално - това пък си е пълна безсмислица, защото крадеца ще открадне и DVR-a.

Ако с цел икономия на трафик силно намалиш броя на кадрите или размера на изображението, тогава пак става пълна безсмислица, защото на малкото на брой пиксели няма да разпознаеш нищо. Тоест пак безсмислица.

И последно - една камера е недостатъчна да охранява цял пчелин. Това е така, защото крадеца ще я види (тя е голяма) и ще започне да краде извън нейното поле на видимост (зад нея или встрани от нея). Ако пък сложиш много камери, системата и опроводяването ще станат много скъпи.

Откъдето и да го погледнеш, все си е мисия невъзможна или мисия свръхскъпа. За охрана на банка си струва да се направи, но за охрана на пчелин, в който кошерите струват по-малко от оборудването за видеонаблюдение - това пък е ..... не знам какво да кажа ......

Потребител
    Регистриран
    18.02.2015
    Като се разрових в цените на малките соларни панели ме заболя главата. 15 вата пикова мощност за ок. 50 лв... ами аз моите 200 вата пикова (монокристални) ги купувах по около 250 лв.
    Иначе, философията не е голяма: панели, соларни кабели, контролер - в случая панелченце, най- тънките кабелченца, най-слабото контролерче (PVM, няма нужда от MPPT) и дори в най-облачните дни акумулаторчето ще се дозарежда за минути.

Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •