Браво.Колега,ако не е тайна,колко би струвало едно такова ремарке,имам в предвид ВСИЧКО.Просто идвам с парите и ти олекваш с едно ремарке.
Браво.Колега,ако не е тайна,колко би струвало едно такова ремарке,имам в предвид ВСИЧКО.Просто идвам с парите и ти олекваш с едно ремарке.
Здравейте колега aivibi ако нямате нищо напротив да обменим малко опит, мисля че и на двамата ще ни е полезен а и на колегите които имат желанието да поемат по пътя на КАТУНДЖИИТЕ
Както се вижда технологията на преместване е почти идентична, аз повече от 2год. чертах смятах и накрая това е резултата.Разликите са минимални всичко 200плодникови рамки, като кг. по моя преценка максимума на 4бр. 14цолови гуми. Тука ми идва първия въпрос -От колко време си натоварил ремаркетата и с какви гуми си.
Аз обичам да се презастраховам (не ми се мисли какво ще стане ако гръмне някоя гума) и за това не смея да сложа обикновенни, а цетките са скъпи и не се намират 2ра употреба ако имаш продължителен опит ще моля да споделиш. Както се вижда на снимките на едната плтф. имам контролен кошер на кантар които в активния сезон варира от 80 да 110кг и сметките при мен (при твоя вариант според мен е същото) показват 1600кг като сложиш и др. железа 2т. че и от горе.
По тази причина си мисля колко е рисковано да сложиш обикновенни гуми, а като имам в пред вид че идеята при мен в завършен вариант е да им сложа и по един плодник от горе с помощна майка, тогава кг ще хвръкнат още на горе и ако трябва опита да ме учи то ............... живота е твърде кратък иняма време/
Др ми въпрос е за средния ред как стои въпроса с работата при тях. При повечето платформи той съществува , даже и аз имам направени колички но в последния момент се отказах от тях по 2 причини. 1вата е въпроса ми към теб с обслужването и 2рата пак тези КГ. Но тъй като имам да правя още една а и втората ще я претоварвам за отстраняване на някой дребни забележки та не е късно да поставя средния ред. При мен са натоварени за първа година и всичко е още в изпитателин срок.
Другите разлики са че моите стоят целогодишно в гората без охрана и се стремя максимално да усложнявам крадците като махам гумите поне от едната страна. За това имам крака а и по този начин когато ще стоят продължително време ги спускам на 30 см. да ми е пътеката от земята.Предпочитам да си играя малко повече време с вдигане и пускане но да ми е удобно, и работата винаги да ми носи удоволствие, за което и допълнително спомагат тези моменти.
![]()
Браво dankov ! Много рационална мисъл има при теб.
Малката сива мачтичка какво е ?
Този пост е редактиран от jordanov; 02.01.2014 в 21:47.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Може да е смешно, но аз не знам какво са гуми "цетки". Ако обичате, колеги.
Working....
Гуми с по-голям брой платове и съответно товароносимост-казват им още и "бусови".
Предпочитам да пия от извора.
Колега Данков, възхитен съм от платформата за кошери! Да попитам за цената, на която излиза направата на една такава платформа?
Относно охранителната система,за сега съм със ЖСМ дайлер но когато темп. падне под 0градуса батерията ми създава ядове (праща ми постоянно СМСсиза пад на батерията)
За в бъдеще мисля да пробвам с
Цифров обемен датчик - за външен монтаж
![]()
Обемен датчик инфрачервен - за външен монтаж :
- 2 броя двойни срещуположни сензора ;
- не засича животни до 40 kg ;
- ъгъл на засичане - 90° ;
- обхват - 11х11m ;
- регулиране на чувствителността ;
- корпус - вандалозащитен и температуро устойчив ;
- работна температура - -35°C - +50°C ;
- 2 режима на работа - адресируем за Digiplex EVO или с нормален контакт .
- работни температури от -35 C до +50 С.
или
Външна инфрачервена бариера - 30м
![]()
• Огледално синхронизирани лъчи
• Асферичен тип лещи
• Защита от външна светлина
• Лесна настройка на лъча
• Възможност за настройка на ъгъла в широки граници
• PB-30: обхват 30 м
В комбинация със-
GSM дайлер за охрана чрез gsm мрежата
![]()
GSM дайлер за известяване на събитие от аларма.
Има възможност за работа самостоятелно или като допълнителен дайлер в алармена система.
Характеристики :
- номера за известяване - до 9 броя ;
Няколко въпроса:
1. Как ще е организирано захранването на цялата система?
2. Кой ще събира сигналите от датчиците и как ще се обработват те?
3. Този дайлер в какъв температурен диапазон работи и защитен ли е от влага?
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))