Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 260

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Отново безсмислени приказки абсолютно ненужни на форума. Едва ли има някой, който да е държал по-лош тон на Матеев от мен, когато е имало защо. Нямам никакви апетити за длъжности и т.н. и директно ще откажа ако ми бъде предложено. Нямам никакво намерение да изпадам в повече в обяснителен режим и ви пожелавам весел празник.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Няма смисъл да спорим. Нека всеки сам да си взема собствените си решения от позицията на собствената си камбанарийка. Труда на мене ми излиза 5-6 лева на час, а не 0 лева, както си го смятат много пчелари. При това положение една готова обтелена качествена рамка при мене е с цена над 2 лева и аз съм си го приел това като даденост. Качеството на рамките при мене е от изключителна важност, защото иначе автоматичната разпечатваща машина заклинва на всяка 3-та рамка. Мога да приведа още доводи, който доказват икономическата обоснованост на моите решения.

Не очаквам да ме разберете - както вече казах, всеки си има собствена камбанарийка и от нея той вижда света под различен ъгъл от този на останалите. Това не означава, че той греши. Напротив - всеки е прав сам за себе си, защото е различна средата, в която той работи и съобразно която той е принуден да взема едно или друго икономическо решение.

Наблюдател
    Регистриран
    18.11.2013
    Матев,до колкото съм разбрал ти работиш с пласмасови полуизградени основи или бъркам..?Поне така беше писал преди в форума.Защо се занимаваш с обтелване на рамки???

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Защото не съм напълно сигурен за полуизградените рамки дали са подходящи като плодникови рамки. При тях няма как пчелите да си пробият отвор за минаване от другата страна. Така или иначе си има някакъв риск, и за да го минимизирам, съм взел решение тази зима да правя рамки 50% с полуизградени основи и 50% с восъчни основи и обтелване. Така ще продължа и за в бъдеще. Предполагам че ще минат поне 2 години преди окончателно да се убедя да приема или да отхвърля пластмасовите.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Защото не съм напълно сигурен за полуизградените рамки дали са подходящи като плодникови рамки. При тях няма как пчелите да си пробият отвор за минаване от другата страна. Така или иначе си има някакъв риск, и за да го минимизирам, съм взел решение тази зима да правя рамки 50% с полуизградени основи и 50% с восъчни основи и обтелване. Така ще продължа и за в бъдеще. Предполагам че ще минат поне 2 години преди окончателно да се убедя да приема или да отхвърля пластмасовите.
    Можеш да изрежеш отвор в основата и си готов с дупката в средата.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •