Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 19

Тема: ХИНАП

Разгънат преглед

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колега,хинапа го дават като добър медонос,който цъфти доста дълго през лятото.Аз съм засял 3 от които един е облагороден.Това което ми направи впечатление е че цветовете му са едно към едно с цветовете на драката,а тя е много добър медонос.Лошото е че са открити и при дъжд се отмива нектара,а при жега бързо засъхва.Бих препоръчал на колегите КАРИОПТЕРИС.Миналата година засадих и тази година беше кълбо от пчели.Цъфтежа започва септември и продължава до октомври.Изключителен медонос и абсолютно невзискателен. Многогодишно е, саморазсажда се със семена и е сухоустойчиво. Комбинацията която правя е лофант,кариоптерис,перовск ая,зимни хризантеми.лофанта и перовская дават и много прашец в късна есен,сухоустойчиви са и се самозасаждат.Тепърва предстои да пробвам асклепиас,но ми се струва че иска много вода,иначе в цветовете можеш буквално да видиш нектара.Моя асклепиас е оранжев..
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 15.04.2015 в 14:51. Причина: символи

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •