Стартираш с 132 кошера =4 иконом.единици
А някой би ли ми разяснил какво разбират проверяващите под пчелни семейства? Признават ли за семейство 4-5 рамкова отводка или искат 3 корпуса пълни с пчели?
Ако имате едни към 30 000 лева да връщате при издънка може да кандидатствате. 132 кошера старт мисли с какво ще нарастваш ако искаш да вземеш пълния размер на помоща.
По отношение на това се прави запитване до МЗХ или ЦУ на ДФЗ и чакаш отговор с който се изразява становище по въпроса. Да имаш писмен отговор. Казал рекъл по телефона дикиш не хваща. МЗХ е органа който се произнася по този въпрос. ДФЗ - РА изпълнява контролни функции. Но отправяй запитване и до двете институции.
току що прочетох, че ще вдигат парите за млади фермери на 50 000 евро и срокът за изпълнение на бизнес плана ще е за 12години, а не за 5 както е сега.
http://www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=103211 ----- дано да стане!
Прави се с калифорнийски червеи, а не с кошери. После като вземете първите пари (25000 лева) си купувайте отводки. Аз ги продавам по 90лева. За проектите по 130 лева на 4 рамки ЛР или 3 рамки ДДБ. Цената е такава защото има фактура, 15% данък, ДДС 20%, но никой няма да може да ви осигури такъв голям брой отводки, пък и ще се набутате и не е сигурно дали ще ви одобрят проекта. С калифорнийските се започва с 224 кв.м. Изискването обаче по Наредба 9/17.05.2013 г. да се закупят основни средства за 5000 евро това са 50 кошера с пчелите. Но парте се превеждат по банков път и този който продава ще плати данък затова търсете стари кошери с пчели за да ви стигнат по 200 лева на кошер. Може с отводки и кошери. Никой не се интересува от силата на семейството. Важното при проверката вътре да има пчели. Тези пчели ще ги включите в нарастването и остатъка ще направите с калифорнийски червеи.
" Никой не се интересува от силата на семейството. Важното при проверката вътре да има пчели. Тези пчели ще ги включите в нарастването и остатъка ще направите с калифорнийски червеи.[/QUOTE]"
Гледа се и за майки.Ревизорите като отворят капака на кошера ти и се видят вирнати дупетата на пчелите ,ще ти признаят семейството на Марта в сряда... Не е така елементарно. Имам личен приятел, който извършва точно такива проверки.
Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций
Пак нищо не сте разбрали. Естествено, че трябва да има майка. Но не се прави разлика от отводка и силно семейство. Може да си имал смъртност и да си разцепил силно семейство на две и пр. Аз нали преминах тази програма. Не се мотайте. Не можете да се набутвате със 131 кошера (4 единици), да ги купите и да кандидатствате, а един господ знае дали ще ви одобрят. Не, че ще правите далавери, а просто може парите да не стигнат до вас при много кандидати. Тук се гледа поредност на подаването на документите. С калифорнийските червеи е по малко разход. Поне така мисля. И после никой няма да ти чете колко червеи имаш в торта. Който има глава ще се сети какво да направи. В този раздел чета какви ли не глупости от хора които хал хабер си нямат от мярка 112. Като не знаете питайте в службата за съвети в земеделието. Хората дават безплатни разяснения, но не дават акъл.
Поредността на подаване на документите е последният критерий който се гледа, от лятото на миналата година си има точкова система по която се класират проектите, прочете си измененията на наредба 9, между впрочем кепенците за тоя програмен период хлопнаха на 20 декември, и тоя път точките ще играят важна роля - при бюджет за 400 проекта - към 3200 кандидати. Също се чува че ще се даде и предимство на 39 годишните, защото след 40 неможеш да кандидатстваш по мярка 112.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))