Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 39 от 149 ПърваПърва ... 2937383940414989139 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 381 до 390 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Каквото човек сам си направи, никой друг не може да му го направи. Нека всеки да си вярва в каквото си иска и да си носи риска, ако нещо прави не както трябва. Аз например пуша и си нося риска да се разболея от рак. Но това си е мое лично решение.

Със СЗО нещата не стоят така. Тя е ДЛЪЖНА да информира хората за наличието на някакъв потенциален риск с ваксините, а нека всеки сам да си реши ще се ваксинира или не. Аз лично не се ваксинирам, защото не вярвам на СЗО и въобще на медицината. И знаете ли - от много години не съм се разболявал от грип. Може би именно защото не се ваксинирам...............

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Мисля, че темата беше за вароатозата!? Колега Павел; освен филма на CNBC, познаваш ли или имаш близки с проблеми, сериозни с ваксинирането. Не ми е известен набора ти, но до 1980г всички са ни ваксинирали за едра шарка. Прочети за не я има много инфо. Аз не съм чул, ама въобще през живота си, да е имало някакви странични фатални усложнения с тази ваксина. Ваксинацията започва през 1930г в България. Какво е било тогава нивото и сега, за производство ? Сам си отговори! Говорим за вароатоза!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Темата е за вароатозата, но както виждаш нещата се извъртяха към "безсилието" на медицината да се справи с нея. Нещо почти невероятно предвид факта колко напреднали технологии има човечеството в момента .....

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колеги виноват съм.Моля ако някой иска да коментира нещо,да ми праща на ЛС.Независимо че темата се измести,в общи линии има допирни точки.И в човека и в пчелите има множество вируси които са латентни докато нещо не ги провокира да се развият.Както scutellator е писал,има много повече които тепърва ще се откриват.Въпроса обаче който ми се върти в главата е следния - ако приемем хипотетично,че вземем няколко семейства напълно чисти от акари,изолираме ги и недопускаме заразяване с вароатоза,каква би била разликата с тези които имат вароатоза.При условие че взетите чисти от акар пчели си ходят с вирусите,единствената разлика ще бъде,че при изолираните ще отсъства един от факторите водещ до срив на имунната система.Иначе вирусите са си едни и същи и при едните и при другите.Друг е въпроса ако може да се отглеждат чисти от вируси пчелни семейства и не се допуска акар.Но и това е трудно постижимо,все някога акара ще ги налази и ето ви отново вирусите са налични и в първоначално чисти от тях семейства.

Не ми пречат хората,които смятат,че Земята е плоска,а те са най-интелигентната форма на живот във Вселената.
    Не знам защо го пиша,така ми дойде отвътре.
    Имаше една тема за бърборене,тук се отклонихме наистина.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колеги,нека не се намразваме.Това не е в интерес на никой.Аз имам един недостатък и той е че обичам да се отклонявам от темата,за което се извинявам още веднъж.Сигурен съм че всички ние сме тук защото обичаме пчелите си и се опитваме да направим най-доброто за тях.Вижте какво пише за вратигата - Вратигата съдържа етерично масло, алкалоиди, дъбилни вещества, флавоноиди, горчиво вещество, ланцети, органични киселини и др.Използва се при глисти и тении.За лечение на глисти се ползва също сода.Алкалоидите при вратигата имат алкален характер(от там идва името им),етеричното масло е "камфороподобно". Интересно ми е ако се приготви настойка и се измери Рн,какво ще бъде то.Знам че въртя все около това Рн,но търся общи неща които да покажат принципа на действие при паразитите,независимо какво средство се използва.Ето какво пише за змийското мляко-млечният сок на свежото растение съдържа вариращи количества алкалоиди (до около 3%). Те са свързани предимно с хелидонова киселина, но могат да бъдат соли и на ябълчната и лимонената киселина.
    Алкалоидите на змийското мляко спадат към три основни групи: групата на протопина с представители алокриптопин и протопин, групата на протоберберина с алкалоида берберин и групата на бензофе-нантридина. Представители на третата група на алкалоидите са хелидонин, хелеритрин, сангвинарин и хомохелидонин, от които главният действуващ алкалоид на дрогата е хелидонинът.
    Този пост е редактиран от Pavel_Bs; 20.12.2013 в 11:51. Причина: добавка

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    "...Сигурен съм че всички ние сме тук защото обичаме пчелите си и се опитваме да направим най-доброто за тях...."
    Именно за това не продължих за задължителните ваксини на децата, съгл. "Имунизационен календар на Републка България".
    Working....

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колеги вижте какво прочетох за оксаловата киселина - "Оксалатите във вашата храна се свързват с калция и желязото в същата храна или в храната, изядена с нея, и блокират тяхното усвояване." Ако говорим за изгарящ ефект върху хоботчето на акара,то и всяка друга киселина(лимонтозу,както писа Матеев) би свършила работа.Изглежда е съчетание на няколко ефекта.Интересното между змийското мляко и сока на смокинята например е че и двете се използват срещу лишеи и брадавици.Характерно за змийското мляко са голямото количество алкалоиди,а в сока на смокинята има голямо количество оксалова киселина.Силно алкализиращи храни за тялото са смокините и лукът,който пък съдържа и много йод.Някои колеги го ползват в сиропа.Нека те напишат какъв е ефекта.Нали с йод лекуваме и нозематозата.В змийското мляко един колега твърди че също има много йод.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    И последно за днес :"Алкалоиди - химически съединения с алкален характер, които съдържат азот обикновено се свързват с органични киселини. Алкалоидите се концентрират главно в листата и корените на растенията, а по-малко в кората, семената и стъблата. С дъбилните вещества (танините) алкалоидите образуват утайки, които не могат да се резорбират. По известни алкалоиди са морфин, атропин, скополамин, хинин, галантамин и др. На учените са известни повече от 900 алкалоида, но поради обстоятелството, че лечебните им дози са твърде близки до токсичните, само малка част от тях се използват в медицината.
    Фитонциди – това са отделяни от растенията летливи или течни вещества, способни да спрат развитието или да убиват микроби, едноклетъчни, някои вируси и др. Това са растителни отрови, предназначени да се справят с микроорганизмите, нападнали растенията. Голяма фитонцидна активност имат лук, чесън, борови и еквалиптови дървета и др.(подчертаното е от мен)
    Етерични масла – това се летливи безазотни съединения като терпенови въглеводороди, алкохоли, алдехиди, кетони, феноли, етери и др, които при изпаряването си разпространяват ароматРолята им е да предпазват растенията от болестнотворните микроорганизми, насекоми, кърлежи и др. Освен това при изпаряването си те предпазват растението от прегряване при големи горещини.
    Флавоноиди – фенолни съединения с два ароматни пръстена. Растенията произвеждат флавоноиди за да се предпазят от гъбични, паразитни и други заболявания. Разпространени са в почти всичките им части. . Изолирани са повече от 4000 различни флавоноида
    Засягане на нервната система се получава предимно при отравяния с растения, съдържащи етерични масла и алкалоиди. Проявите се изразят във възбудни явления или явления на потиснатост и парализа!(отново подчертано от мен)
    Растения съдържащи летливи вещества - етерични масла, синапени масла и др. предизвикват засягане на отделителна система.
    Оксаловата киселина свързва калциевите йони и се образува калциев оксалат в резултат на което се предизвиква системна хипокалциемия.Ранните клинични признаци на хипокалциемията са мускулни потрепвания и конвулсии.Калциевият оксалат и оксаловата киселина са силно дразнещи кожата,устните и орофаренгиалната лигавица.

Потребител
    Регистриран
    27.05.2013
    Пчеларски район
    с.Брестово Ловешко
    Здравейте на всички.Нов съм във форума.Само да споделя в този ред на мисли, че червеното цвекло съдържа ОК/поради това препоръчват да не се прекалява в употребата от жените при остеопороза/ и сок от него може би да има ефект.Това е само предположение. Освен това било отстъпвало по съдържание на йод само на водораслите.

Страница 39 от 149 ПърваПърва ... 2937383940414989139 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •