Колега,запознат съм бегло с идеята за Зепера,доколкото касае човешкото здраве.Искам да споделя обаче други наблюдения,които може да покажат нарушения киселинно-алкален баланс в природата.Както всички знаете киселинните дъждове,вече станаха нормално явление.Вследствие на тях обаче, се вкиселява и почвата.Не сте ли забелязали напоследък как все повече дървесни видове вегетират и накрая загиват.Попарени листа по никое време и т.н.Това разбира се променя и състава на нектара,отделно от самото растение и чрез самите замърсители които попадат директно в цветовете и допълнително замърсяват и прашеца.Може да няма връзка,но е доказано, че определен алерген в комбинация с дизелови газове,става 20 пъти по дразнещ за организма.Казвам го защото за последните 20 години,транспортните средства станаха много повече.На вилата където са ми пчелите съм варувал почвата,защото зеленчуците вече не искаха да растат.Там разбира се има и странични фактори спомагащи за вкиселяването,но аз наблюдавам и гората около мен,как вегетира и бавно съхне.Опити с кисела,алкална и сребърна вода са лесно осъществими,без пари,а ефекта може да е изненадващ.Въпроса е опитите да бъдат извършени грамотно,от опитни хора за да не се изпадне в заблуда.