смятам, че е кооперирането е нещо много важно и постижимо. Не е необходимо да си имат хората чак такова доверие относно антибиотици и така нататък. Така или иначе се правят проби на всяка партида и на всеки производител, като види Андрешко, че го хващат ддве години подред германците или който и да е в чужбина и ще спре да ползва антибиотици или други забранени неща. Така като има и партиди можеш и плобми да си слагаш на тенекиите катинари и каквото си пожелаеш....можеш да уговориш преработвателя да дойде да ги вдигне тенекиите или варелите от селото, така или иначе ще са в радиус на едно две села, а не пръснати из цялата страна.
Идеята на кооперацията в такива случаи е както се каза по-горе да има отстъпки при покупката на инвентар и да се предизвика интерес в преработвателя от чужбина.
Иначе и аз да съм преработвател в БГ сигурно и аз бих натискал за цената като гледам, че подават. Друг е въпросът дали така не унищожават ръката, която ги храни, защото ако много хора решат че този бизнес вече не им е рентабилен и се откажат - преработвателите също ще загинат и трябва да осъзнаят че живеят в симбиоза.....но това е до манталитет на БГ бизнесмените, затова да живее ЕС където човек може да продава ако ще и в Испания или Финландия...ще се радвам да сподели някой опит от продажбата си в чужбина.