Само да ви кажа, че съществуват домашни машини, които в реално време правят PH на водата, която пиете, такова, каквото си искате.
Ето линк: http://www.samsungvesta.com/

Имам една такава машина у дома. Наистина в реално време преобразува водата от водопровода във вода с желаното PH. Можете да си я направите както алкална с различни степени на PH за пиене или за готвене, така и киселинна за дезинфекция на домакински съдове и прибори или пода на къщата или рани или каквото си поискате. Машината е "умна" и приказва на английски когато работите с нея и подавате команди. Вътре има платинени електроди, посредством които неутралната вода се разделя на два потока - алкална с желано PH и киселинна. Тази, която ви трябва, изтича през чучура на уреда, а другата се излива във водопровода.

Машината е доста скъпа, но да ви кажа си струва. Първо стабилизира човешкия организам отвсякъде (не помня колко години вече аз не съм се разболявал от грип) и второ можете да я използвате за вода за готвене или за дезинфекция и т.н. Ползвам я вече няколко години и за това време единия платинен електрод се е износил само на 20% (има индикация за това). С тези темпове докато дойде времето да сменям двата електрода, сигурно ще минат поне поне 10 години и няколко хиляди кубика вода.

Та сега като чета какво пишете в тази тема се сетих, че на майтап мога да си произвеждам тонове алкална вода, която да я давам да я пият пчелите по пчелините. Моите познания за здравословното влияние на алкалната вода върху организма на хората и животните са повърхностни, но те напълно се покриват с всичко написано по темата до момента.

ПС: И да ви кажа за един любопитен експеримент:
Когато купих машината, по препоръка на мой приятел си направих експеримент с кучето и котката, като им дадох няколко еднакви купички с вода с различно съдържание на PH. И двете животни след опитване и известно двоумене избраха купичките с по-високо PH. Явно природата си знае работата и ние (хората) сме нещото, което обърква природните закони.