Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 26 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 260
    Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Коват се от вътрешната страна на рамката. В зависимост от начина ти на обтелване на рамката, за да не я дупчиш ковеш тези скоби. Двата края към летвичката и с чука, но не цялата скоба, трябва да остане място да се промуши тела.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    А,очертава ли се средата на летвите?

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Само с чука ще види зор. Освен ако няма пръсти на пианист. Има си едно малко уредче, скобонабивач му викаме, дето му слагаш скобата отпред и с ръка го набиваш. Ако ти е твърда дървесината, довършваш с чукчето.

П.с. Табиетлиите очертават средата, бързаците карат на око.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Хич не съм им фен на тези скоби,карай си с дупките наборе

Автор
    Регистриран
    19.11.2010
    Пчеларски район
    Павликени-Сухиндол,
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Как се работи със тия скоби?
    Както ги гледам са тънки и меки,при твърда дървесина и сковани рамки ще бъде трудно с чук, дори да имаш скобонабивач. Сега е по-лесно и се прави със скоби за кабели 8-12 мм. и ръчен такер от Лидъл например. 1000 скоби в кутийка, точно вчера си купувах- 1.70 лв. кутийка. Какви са тези 3 лв. за тази мека медена тел? Но явно всеки трябва да извърви определения си пчеларски път, понякога и по-трудния начин!

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Evgeni Petkov Виж публикацията
    Сега е по-лесно и се прави със скоби за кабели 8-12 мм. и ръчен такер от Лидъл например. 1000 скоби в кутийка, точно вчера си купувах- 1.70 лв. кутийка.
    Колега можеш ли да качиш снимка на така наснована рамка?

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Evgeni Petkov Виж публикацията
    Какви са тези 3 лв. за тази мека медена тел? Но явно всеки трябва да извърви определения си пчеларски път, понякога и по-трудния начин!
    Хаха, жестока истина е това ! Преди 15ина години мераклийски си купих такова пакетче и много бързо след това разбрах че има по-ефективни начини. Обаче пари съм давал и всяка година слагам по 10ина скоби да ми дойде акъла в главата. Па и да поддържам умения...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013

Talking

Коването се оказа малко трудно с чук,понеже тия скоби не са подострени.Взех едно тънко шило и направих център там където ще набивам скобите.Но нещо не се получи добре,когато започнах да изпъвам телта част от скобите започнаха да се изваждат.Скобите ги купих не от някоя случайна сергия,на улицата.А от пчеларски магазин във Враца.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри SL372771.jpg‎   SL372770.jpg‎  

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Колега, остави тия скоби и си карай с дупчици на рамката. Викни обаче някой, който умее да зателва да те научи. Дотук....слаб (2).
    Working....

И аз това му казвам,язък за 3-те лева :D Един приятел ми даде да му оправям разни рамки лятото покрай други поръчки,имаше и с такива скоби.Изплющях им дупки и му ги направиих,защото се вадят наистина.Това е за мен най-не-практичният начин за обтелване.

Страница 10 от 26 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •