Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Желаете ли в България да е разрешена свободната продажба на огнестрелно оръжие?

Гласували
149. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

60 40.27%
  • Не

89 59.73%
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 65
    Наблюдател
    Регистриран
    02.02.2013
    Свободна продажба на огнестрелно оръжие и сега не се разрешава, не може и не трябва да бъде разрешена. И сега за да закупите оръжие си има определен законов ред.За тези които имат такова е ясно, че трябва да имат изкаран курс за боравене с оръжието, да са психично здрави и да имат съответното разрешително. За това има и закон. Самото притежание на оръжието не те прави убиец. Какво биха направили тези противници на това да имат оръжие, ако не дай си боже няколко яки момчета им ритнат вратата и оттам нататък можете свободно да си представите всичко което може да ви се случи. Според мен всеки честен гражданин който желае и отговаря на законовите изисквания трябва да има възможност да си закупи оръжие, за да може да защити себе си, семейството си и частната си собственост. Не може зад всеки да върви полицай. Иначе няма оправия с тези наглеци и престъпници. Друг е въпросът за законовата уредба относно неговата употреба. Явно законът трябва да се преработи така, че да е на страната на честните граждани , а не да защитава и оправдава престъпниците. Дали да си купиш оръжие или не е право на личен избор, но трябва всеки гражданин на едно демократично общество да има право ако иска да може да си го закупи.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    В една тема от форума възникна един интересен въпрос - дали е редно в България да се разреши свободната продажба на огнестрелно оръжие, за да може всеки един гражданин сам да се грижи за защитата на собствения си живот или имущество?

Отварям тази анкета защото е интересно какви са настроенията на мнозинството, особенно във връзка със зачестилите кражби на кошери и с пълната безнадеждност, в която са изпаднали пчеларите - никой не ги защитава.
    Mateev ако е възможно пуснете анкета за или против да има смъртна присъда.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Mateev ако е възможно пуснете анкета за или против да има смъртна присъда.
    Хора, на прага на 2014 година сме, почти от 7 години сме в ЕС! Това е доста НЕ актуална тема особенно за пчеларски форум, независимо от личното ни мнение...

Наблюдател
    Регистриран
    30.01.2013
    И аз гласувах с не за лично оръжие,нямаме тази култура за самосъхранение ще се избием като пилци,според мен е хубаво на пчелина да имаш поне газов пистолет.

Наблюдател
    Регистриран
    18.11.2013
    Цитат Първоначално публикувано от bate79 Виж публикацията
    И аз гласувах с не за лично оръжие,нямаме тази култура за самосъхранение ще се избием като пилци,според мен е хубаво на пчелина да имаш поне газов пистолет.
    Газовия е идеален да слагаш патрони с оксалова и да пуцаш в кошерите,много бързо ще се третираш акара .

Потребител
    Регистриран
    24.10.2013
    Колеги, гласувах с НЕ на оръжията. Без пищов пак ще намериш изход. Всичко е въпрос на воля.
    Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Току що министър З. Златанова каза, че и по сегашния и по новия подготвян закон не се позволява да спреш с пистолет нападател влязал в твоя дом с нож. Е това ако не е простотия .... Имаше преди дни някаква статия качена тук, че това ще се промени с новия закон. Подобни статии четох и на други места. Въпроса се засегна и по телевизията. Сега излиза, че няма такова нещо. Бях си помислил, че все пак тези наглетци ще свършат едно полезно нещо, явно съм се заблуждавал.
    Моето мнение по въпроса поставен с анкетата е, че трябва промяна в режима за продажба. Сегашната система има два значими недостатъка.
    1. В момента след придобиване на квалификация и изваждане на цялата купчина документи и минаване през всички подробности всеки желаещ да си закупи оръжие трябва да получи одобрение на молба пусната до регионалния шеф на полицията. Въпросния шеф казва последното заветно ДА ама НЕ. Няма никакъв регламент по който да се оценява въпросната молба. Няма регламент който да задължава съответния държавен служител да даде АРГУМЕНТИРАН ОТКАЗ , а не просто отказ. Отговора ако не е подплатен добре или ако не си представен специално че си "наш човек" обикновено е НЕ. Абсолютна предпоставка за корупция.
    2. Трябва да се обърне огромно внимание на психичната годност на желаещите. В момента шофьор категория С подлежи на много по строг контрол за психологична годност от хората с разрешение за притежаване на оръжие. Обикновено злоупотребата с оръжие се извършва точно по психологични причини и ако там контрола се повиши злоупотребите значително ще намалеят.
    Определено съм на мнение, че ако повече хора имат оръжие и им се разреши да защитават семейството си, имуществото си и себе си наглата циганска и не само циганска престъпност ще намалее драстично.
    ЗА промяна в режима за продажба и ПРОТИВ свободната (безконтролна) продажба.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Току що министър З. Златанова каза, че и по сегашния и по новия подготвян закон не се позволява да спреш с пистолет нападател влязал в твоя дом с нож. Е това ако не е простотия .... Имаше преди дни някаква статия качена тук, че това ще се промени с новия закон. Подобни статии четох и на други места. Въпроса се засегна и по телевизията. Сега излиза, че няма такова нещо. Бях си помислил, че все пак тези наглетци ще свършат едно полезно нещо, явно съм се заблуждавал.
    Моето мнение по въпроса поставен с анкетата е, че трябва промяна в режима за продажба. Сегашната система има два значими недостатъка.
    1. В момента след придобиване на квалификация и изваждане на цялата купчина документи и минаване през всички подробности всеки желаещ да си закупи оръжие трябва да получи одобрение на молба пусната до регионалния шеф на полицията. Въпросния шеф казва последното заветно ДА ама НЕ. Няма никакъв регламент по който да се оценява въпросната молба. Няма регламент който да задължава съответния държавен служител да даде АРГУМЕНТИРАН ОТКАЗ , а не просто отказ. Отговора ако не е подплатен добре или ако не си представен специално че си "наш човек" обикновено е НЕ. Абсолютна предпоставка за корупция.
    2. Трябва да се обърне огромно внимание на психичната годност на желаещите. В момента шофьор категория С подлежи на много по строг контрол за психологична годност от хората с разрешение за притежаване на оръжие. Обикновено злоупотребата с оръжие се извършва точно по психологични причини и ако там контрола се повиши злоупотребите значително ще намалеят.
    Определено съм на мнение, че ако повече хора имат оръжие и им се разреши да защитават семейството си, имуществото си и себе си наглата циганска и не само циганска престъпност ще намалее драстично.
    ЗА промяна в режима за продажба и ПРОТИВ свободната (безконтролна) продажба.
    ТАКА е! Но на власт имащите това не изгодно! Туко виж, че и на тях си им поискал, отговор за безобразията им!

Забранен
    Регистриран
    24.12.2013
    По примера на познат отгележдадщ Х броя свине в опасен район. На въпроса как се справяш той ми разказва послединдния екшън .Ами излизам аз посред нощ кучето лае гледам два крака под гумите на трактора връщам си взимам пушката стрелям и се прибирам.. На сутринта гледам кръв по снега на около 100 м от къщи и това е.
    На въпроса не те ли е страх ще утрепеш някой отговора е "Е не съм го канил"
    Въпроса е кой го е по страх крадеца или управляващите?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Според сегашния закон нямаш право да се защитаваш с по-силно оръжие от това на нападателя. Това означава, че човек трябва да има цял един огромен арсенал от тояги, боксове, лъкове, стрели, ножове, саби, ятагани, самурайски мечове, нинджицу, бодлива тел, шпага, бумеранг, джобно ножче, чекия, строшена бирена бутилка, и т.н и т.н. Ооооо забравих - и пистолет, ако шефа на служба КОС му разреши. И всичко това трябва да го носи със себе си, за да спази закона. И после когато го нападне някой бандит, първо трябва да изчака бандита да го фрасне по главата. После, ако все още е жив, трябва да провери с какво е бил фраснат, и да избере за самозащита подходящо оръжие от арсенала, което да не е по-силно от това на бандита. Та БЪЛГАРСКИЯ ЗАКОН разрешава самоотбрана само с такова оръжие и дори и тогава ако случайно човек нанесе някаква телесна повреда на бандита, пак после ще трябва да изпише 100 кила мастило в обяснения и пак вероятно ще бъде съден с вероятност 50 на 50 да влезе в затвора.

ТОВА Е БЪЛГАРСКИЯТ ЗАКОН ЗА САМОЗАЩИТА В МОМЕНТА !!!!!!!

Той важи дори и тогава, когато нямате официално разрешен пистолет. Дори и тогава трябва да носите в себе си описания по-горе арсенал от различни видове оръжия, и да използвате това, което е равно или по-слабо от оръжието на бандита.

Втората абсурдна точка в БЪЛГАРСКИЯ ЗАКОН:
    Имате право да се защитавате САМО ТОГАВА, когато 1. НАПАДЕНИЕТО ВЕЧЕ Е ЗАПОЧНАЛО и 2.НАПАДЕНИЕТО ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ЗАВЪРШИЛО.

Накратко разяснения:
    1. Нямате право да стреляте по нападателя, ако той все още не е стрелял. А това че вече ще сте мъртъв след първия изстрел го няма в закона.
    2. Нямате право да го удряте, ако той първи не ви е ударил.
    3. Ако той тича срещу вас с оръжие и сипе люти закани, вие също имате право да тичате срещу него и да сипете същите закани, НО НЕ ПО-ЛЮТИ ОТ НЕГОВИТЕ. Нямяте право на нищо повече.
    4. Ако той размахва някакво оръжие, вие имате право да размахвате същото оръжие, но нищо повече.
    5. Ако нападателя ви застреля и след това се обърне и побегне, нямате право да му отговорите, защото НАПАДЕНИЕТО ВЕЧЕ Е ЗАВЪРШИЛО.
    6. Ако нападателя ви прасне с нещо по главата и след това отстъпи крачка назад, нямате право да му отговорите, защото НАПАДЕНИЕТО ВЕЧЕ Е ЗАВЪРШИЛО.

Въобще според българския закон имате право да се защитавате САМО АКО ВЕЧЕ СТЕ УМИРАЩ ИЛИ МЪРТЪВ, но дори и тогава внимавайте какво оръжие ще изберете - то не трябва да е по-силно от това на нападателя. И в никакъв случай не го докосвайте, ако той просто ви обърне гръб и спокойно си тръгне да си ходи. Дори и да сте умиращ и да се давите в собствената си кръв, нямате право дори и да го докоснете, ако той ви обърне гръб и си тръгне.

ТОВА Е БЪЛГАРСКИЯТ ЗАКОН ЗА САМОЗАЩИТА В МОМЕНТА !!!!!!!

Та не знам за какви пистолети сте се размечтали, след като закона на практика не ви разрешава да ги ползвате, освен в изключително редкия случай когато нападателя е некадърник, и не успее да ви убие с първия си изстрел.

Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •