Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 65

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    ...
    Тази година през февруари изпробвах някаква смес от пудра захар, мед, сухо мляко и соево брашно заедно с Apitom-P. Апитома го изядоха с удоволствие, но със самоделното тесто се бориха дълго време - цъфнаха овошките, после рапицата... е, в крайна сметка го изядоха и него... [/QUOTE]

На някой от семействата съм давал APITOM-S по едно и също време когато ползвах и омесени по-горната рецепта от мен. Предпочитаха мойте. Миналата година им дадох Bee fonda и ги излапаха с охота /има и с тимол/.
    Keep Walking...

Наблюдател
    Регистриран
    18.12.2011
    Аз не разбрах обаче само Февруари ли подхранвате с питки, защото някъде бях прочел, че и Декември също слагат някои пчелари?
    Иначе съм привърженик на домашните питки и то само от мед и пудра захар

Наблюдател
    Регистриран
    02.10.2013
    Цитат Първоначално публикувано от pavlito88 Виж публикацията
    Аз не разбрах обаче само Февруари ли подхранвате с питки, защото някъде бях прочел, че и Декември също слагат някои пчелари?
    Съгласен съм с питките от мед и пудра захар,ама има опасност при дори е лек пропуск от страна на пчеларя да не догледа нещата да зарази целия пчелин с гнилец.Както и когато дава сироп от разпечатки.Затова бягам от меда и търся алтернатива.Благодаря на всички за споделения опит.Аз започвам да слагам питките на единия пчелин балканския още към 20 декември.Предвид на това,че след липата и дългата суша нямаше паша.Медът драстично намаля въпреки августовските подхранвания.Там проверявам на 20 дена какво се случва с питките и при нужда зареждам наново.В полето където слънчогледа бе последната паша и единствена започвам да храня към 15 януари но при нужда на някой семейства ако не мога да прехвърля мед подавам и по-рано.

Края на Декември,края на Януари и края на Февруари по 400-500гр. питки,като във Февруарската слагам и сухо мляко.Нея я изяждат за 15-ина дни,предните стигат за месец.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Определено се усмихнах като чета коментарите на Niki и Scutelattor.За това говорех по-долу - диалог между начетени хора.В спора се ражда истината.Надявам се че ще предложите някаква доза и в какъв вид да бъдат използвани въпросните субстанции.Не изключвам варианта това да се окаже лична рецепта,плод на много опити и автора й има пълното право да не я споделя.Така или иначе предполагам, че ще изскочат и други предложения.Дано диалога продължава.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Питките за подхранване си ги правя сам. Мед, пудра захар и Feed bee. Медът е мой, от здрави пчели. Мисля да пробвам с мед от рапица, тъй като го имам в изобилие и клиентите ми не го харесват. Пудрата захар задължително я проверявам, че не съдържа брашно-много е опасно за пчелите! Понякога купувам апипудер от изложението в Плевен. Feed bee добавям в питките, като заместител на прашеца. Щом пчелите преработват захар, трябва да получават и прашец или негов заместител, за да не се изтощават от захарта. Подхранване с питки започвам през февруари. Преди това не пипам кошерите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Аз в моите питки слагам освен мед и пудра захар още :прясно изцеден лук, витамин С , кокоше яйце, сухо мляко Нидо и витнамини В комплекс, В 12 и лимонтозу.Въобще домашна кухня от естествени добавки.... Като ги дръпнат втора порция само захаросан мед и чак когато позволи времето захарен сироп със Стартовит. От Ноември до средата на Февруари ,каквото ще да става не ги бъзикам.Колкото по-малко ги пипам , по- силни стават.
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Цитат Първоначално публикувано от спартак Виж публикацията
    . От Ноември до средата на Февруари ,каквото ще да става не ги бъзикам.Колкото по-малко ги пипам , по- силни стават.
    И аз се придържам към това правило.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    На някой от семействата съм давал APITOM-S по едно и също време когато ползвах и омесени по-горната рецепта от мен. Предпочитаха мойте. Миналата година им дадох Bee fonda и ги излапаха с охота /има и с тимол/.
    Apitpm-S не съдържа никакви белтъчни добавки, може затова да са предпочитали питките със сухо мляко. Apitom-P обаче, който им дадох през февруари, съдържа цветен прашец и предполагам, че пчелите са го предпочели пред разните заместители, но може и друга причина да има...

През декември или още през ноември се слагат медно-захарни (за предпочитане) или само захарни за спасяване на семейства от гладна смърт или за презастраховане, ако случайно кълбото достигне горните летви на рамките, да не загине от глад...
    През февруари храненето е подбудително и в питките се слагат белтъчни добавки - за предпочитане е да съдържат и някакъв цветен прашец.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    През януари 2013 /25 януари/ поставих по една питка "Апитом" , в края на февруари по една "Апитом" - Р защото не бях сигурен в запасите. И двете си ги вземаха без проблем. В крайна сметка семействата се развиха много добре и между 15 - 20 .04 стигнах до мераци за роене поради моето незнание че имам сериозна паша от клен в района. Но имаше и добра страна - 4 ранни отводки , които до липата бяха в състояние да дадат и стоков мед . Искам да кажа ,че съм доволен от готовите питки и смятам да ги ползвам отново.
    www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •