Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 285

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    24.10.2013
    Колеги, то е ясно, че всички представителни или не се борят за кокала. Ето тук идва нашето задължение да им бъдем коректив. Въпросът е как да се обясни на малките (и не толкова малките) пчелари, че имат полза да членуват някъде. Те да членуват някъде ама да ги поканят поне. Проблема е, че организациите нямат нужда от тях. Те си имат списъци на хора с ЕГНта и си опичат баницата без дори някой да разбере. Мисля, че точно с това трябва да се справим. А да се справим трябва да се понапънем. Дали създавайки нов браншови съюз (който да излезе от форума) или подкрепяйки вече съществуващ. Не може вечно да се извиняваме, че няма кой или, че никой не ни харесва. Ниската ни активност (в действителността) е истинския ни проблем. Според мен браншовите организации трябва да бъдат обединени в обща. В тази обща организация те да имат брой гласове по йерархичен ред. Тази с най-малко брой членове и пчелни семейства да гласува с един глас следващата с два и т.н.По този начин организациите ще имат интерес да ни представляват а ние да членуваме в която ни харесва. Задължителното членство само ще дойде ако имат реална полза от гласа ни. Другото което смятам, че трябва да постигнем е да се създадат работни групи от редови пчелари които да участват в работната група в министерството. Мисля,че ПОБЕДАТА НА ВЕКА ще е хора познаващи проблемите на сектора да участват в решаването им. Как точно да стане вие ще кажете.
    Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    ....някоя си е качил снимка на профила, определено си подхожда с ника ти!
    Повечето хора "участващи в решаването на проблемите на сектора" много добре ги познават, но съвсем друг е въпроса в каква насока и чия полза насочват решаването им...

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Като се загледах в историята на пчеларството през последните 20 години, всеки опит за едРажда се нова организация, старите остават. Просто се намира място за някой от втория ешалон. Интересно е, че сга има такава идея, но не от втория ешалон, а от първия. Явно кокала става все по-малък и започна надлъгването за него. Иначе сте прави. Би било добре да сме единни. Въпроса не е дали ще е една или няколко организации. Въпросът е кой стои начело и дали този, който е лидер защитава общото благо. За съжаление практиката показва, че общото благо отива в графа "други" т.е последна дупка на кавала.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Предложение към КБП.Ако може да убедите МВР на високо ниво,че е необходимо при кражби да се свързват с пчеларските дружества по места,от които да пратят хора разбиращи от пчели да им помагат в разследването,стана ми смешно когато разбрах,че единия полицай който имал десетина кошера щял да доказва прстъплението.Ми той не различава майка от търтей,иначе с голямо самочуствие.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Предложение към КБП.Ако може да убедите МВР на високо ниво,че е необходимо при кражби да се свързват с пчеларските дружества по места,от които да пратят хора разбиращи от пчели да им помагат в разследването,стана ми смешно когато разбрах,че единия полицай който имал десетина кошера щял да доказва прстъплението.Ми той не различава майка от търтей,иначе с голямо самочуствие.
    Абе tarty, ти си като костилка на г*з. Успокой се. Пийни една студена водица и се заеми с останалите ти кошери. Направи си някоя и друга отводчица и ще си ги възвърнеш. А този който ти ги е откраднал не си мисли, че ще му се размине. Има един *дето всичко вижда. Захванал си се с неща с които повече ще си навредиш, отколкото да си помогнеш. В момента ей това правиш -

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Абе tarty, ти си като костилка на г*з. Успокой се. Пийни една студена водица и се заеми с останалите ти кошери. Направи си някоя и друга отводчица и ще си ги възвърнеш. А този който ти ги е откраднал не си мисли, че ще му се размине. Има един *дето всичко вижда. Захванал си се с неща с които повече ще си навредиш, отколкото да си помогнеш. В момента ей това правиш -
    Скучно ми е слънце,само при пчелите,не е работа.Досега съм направил десетина отводки и трябва да направя още стотина.Голямо спокойствие а аз съм свикнал да съм под напрежение.

В унисон с темата искам да дам и аз едно предложение. В момента гледам едни клипчета в тубата на така известния "градинар", някойси представящ се като Вискяр Градинаров. Публикувал е доста клипчета и от видяното в тях съм твърдо убеден, че в новия закон за пчеларство (ако има такъв) трябва да се забрани на такива мърлячи да отглеждат пчели. За 20 години не съм виждал по-мизерен пчелин, а съм виждал много. Направо съм потресен, с какъв акъл го е пуснал в нета. Тоя е за освидетелстване.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •