Колеги, то е ясно, че всички представителни или не се борят за кокала. Ето тук идва нашето задължение да им бъдем коректив. Въпросът е как да се обясни на малките (и не толкова малките) пчелари, че имат полза да членуват някъде. Те да членуват някъде ама да ги поканят поне. Проблема е, че организациите нямат нужда от тях. Те си имат списъци на хора с ЕГНта и си опичат баницата без дори някой да разбере. Мисля, че точно с това трябва да се справим. А да се справим трябва да се понапънем. Дали създавайки нов браншови съюз (който да излезе от форума) или подкрепяйки вече съществуващ. Не може вечно да се извиняваме, че няма кой или, че никой не ни харесва. Ниската ни активност (в действителността) е истинския ни проблем. Според мен браншовите организации трябва да бъдат обединени в обща. В тази обща организация те да имат брой гласове по йерархичен ред. Тази с най-малко брой членове и пчелни семейства да гласува с един глас следващата с два и т.н.По този начин организациите ще имат интерес да ни представляват а ние да членуваме в която ни харесва. Задължителното членство само ще дойде ако имат реална полза от гласа ни. Другото което смятам, че трябва да постигнем е да се създадат работни групи от редови пчелари които да участват в работната група в министерството. Мисля,че ПОБЕДАТА НА ВЕКА ще е хора познаващи проблемите на сектора да участват в решаването им. Как точно да стане вие ще кажете.

Цитат