г-н Бонев, аз закона не само че съм го чел многократно, знам основнити неща, но и съм си го принтирал заезно с вашите предложения за промени и съм ги сравнил текст по текст. Вашите предложения са добри. Дадох конкретно предложение за представителността на пчеларските организации да става на база брой реални пчелни семействе и това в съчетание с еветнуално задължетелно членство - би имало най-малкото представителност. Също така и да се намери способ да бъдат обхванати всички пчелни семейства с регистрация във ВетИС на БАБХ, защото прочетох предложения във форума вет. лекарите да ходят и да проверяват всички пчелни семейства, независимо дали са регистрирани или не. И как ще ги изнамират те като не фигурират в техните регистри(да се върнем към шеговитото предложение за хеликоптерите - като при НАП ;-) )?!?
А относно предложението за реален брой пчелни семейства колегите веднага го преформулираха на бройка "кошери" - оказа се и празни и т.н.т..?!? - и скочиха срещу монополи и какво ли още не...
Друго: да защитим правото на съществуване и животна пчелите в населените места!
....с две думи - оправия няма, субсидия няма да ни дадат, но деминимисът е друго, защо поне за него да не се борим, и защо да не може да залегне в закона - примерно едни 20-30 милиона лева на година за пчеларството(за пчеларите)?!? Едва ли това ще е в разрез с "обожаствяваните" изисквания на ЕС. За всяко второ нещо управляващите ни се оправдават с ЕС, ЕС тово, ЕС онова, пък дали то е изискване, препоръка или незнам си какво - само ни плашат с евентуални санкции от ЕС като едно време децата с Баба Яга и Торбалан...