Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 285

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    19.11.2010
    Пчеларски район
    Павликени-Сухиндол,
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Не ви ли плаши това "на база брой кошери"? Тогава 5 души с по 2000 кошера ще тежат колкото 100 души с по 100 кошера или 500 с по 20! Как мислите, кои ще се сговорят по-лесно да си защитават интересите - 5 или 500? И дали интересите на тия с по 2000 семейства съвпадат с тия на притежателите на 20? Сами ще си създадете монополисти!
    Всеки знае, че "базата брой кошери" е вид променлива и донякъде "плаваща" константа. Ако тръгнете в тази посока ще почнете да си броите броя на пчелите във всеки кошер и ще стигнете доникъде! Нужен ни е не борд от интересции и самозванци, а чесни хора зад които да стоят не сегашните програмни тарикати, а реални работни пчелари- това може да стане само с ЕДНА оганизация на БРАНШОВИ принцип- дали по списъка на БАБХ за животновъдните обекти, дали на общински принцип- пчелари регистрирани в кметствата, но на реални хора и реални кошери. Четох някъде, че едната групичка от представителителите била представила списък от пчеларите си с адреси, ЕГН, булстати, сигурно и с подписи- все защитени лични данни и може би нереални/ всеки ден умира някой/! Това може да стане, дано не след нови 24 години!

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Ами все пак този, който има 2000 кошера е показал, че има капацитет и потенциал за вземане на правилни и добри решения.
    Ако се мине на вариант различни организации не трябва да има одобрение от министъра, защото това е предпоставка за корупция и субективизъм.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Бедата е че има голяма разлика между 2000 кошера и 2000 семейства. Такива с 2000 кошера има доста, но с толкова семейства мисля, че са един или двама. Бедата е че тези с 2000-то хиляди кошера са момента най-отпред и правят бозата в пчеларството пълна. Идеята ми е да се измисли такъв вариант, при който хем вълка да е цял, хем агнето сито. Ще бъда благодарен, ако предложите как да стане това. Признавам, на мен ми е трудно да намеря решение.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    Бедата е че има голяма разлика между 2000 кошера и 2000 семейства. Такива с 2000 кошера има доста, но с толкова семейства мисля, че са един или двама. Бедата е че тези с 2000-то хиляди кошера са момента най-отпред и правят бозата в пчеларството пълна. Идеята ми е да се измисли такъв вариант, при който хем вълка да е цял, хем агнето сито. Ще бъда благодарен, ако предложите как да стане това. Признавам, на мен ми е трудно да намеря решение.
    Няма как да стане тая! Хем туя до края, хем душата в рая!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Evgeni Petkov Виж публикацията
    Нужен ни е не борд от интересции и самозванци, а чесни хора зад които да стоят не сегашните програмни тарикати, а реални работни пчелари- това може да стане само с ЕДНА оганизация на БРАНШОВИ принцип- дали по списъка на БАБХ за животновъдните обекти, дали на общински принцип- пчелари регистрирани в кметствата, но на реални хора и реални кошери.
    Докторе, ти защо не си в работната група ?

Автор
    Регистриран
    19.11.2010
    Пчеларски район
    Павликени-Сухиндол,
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Докторе, ти защо не си в работната група ?
    Отказах и предложих г-н Бонев да бъде поканен- надявам се да не съм сбъркал, а и времето ми все не достига. Но и така мога да си сверявам как протичат срещите и кой какво говори и реално прави! Нужни са 3 различни източника и готово. Поради ангажимент отказах и срещата в събота, но държах вместо мен да бъде поканен точно определен колега, на когото вярвам и ще допринесе с нещо- надявам се добро, дано не направи някой скандал, но знам ли?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Искрен,
    То и при нас е така. Най-силните финансово управляват бранша, но това надали харесва на повечето от нас. Те правят програмите, назначават работните групи, определят цени и след това се възползват от тях, те чертаят стратегиите за развитие на сектора, като в тях можеш да намериш единствено това, което е в тяхна полза, а обикновения пчелар кучета го яли. Той е рая и трабва да бъде мачкан щот е прост. Това не е майтап. Това ще продължава до момента, до който пчеларя докаже, че вече не е рая и си отстоява интересите.

Потребител
    Регистриран
    24.10.2013
    Ето и поредната сбирка на едни и същи на които чакаме.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Тук си в голяма грешка. Не че няма да има и от тях, но всеки който беше заявил до 8.11 можеше да получи покана. Много пчелари ще присъстват. Аз самият имам презентация по възлова тема. Само се моля всичко да е наред, че днес брах много ядове с тъпата ни здравна система. Ако не се ползваш с някакви протекции ей така ще те подмятат от болница в болница докато угаснеш. Особено ако си по-въздрастен.

Наблюдател
    Регистриран
    02.10.2013
    Пропуснах да напиша относно членовете на клоновете,че член може да бъде всеки пчелар ЗП и в общото събрание може да упражни само един глас,независимо от броя на фирмите с който участва в общото събрание.Какво имам предвид:
    В случаите когато едно лице е ФЗП и отделно може да има регистрирани фирми на негово име или участие в тях да гласува само веднъж това с цел да не могат да се манипулират резултатите от съответното гласуване.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •