Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 285

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    А ти какво искаш няколко шепа хорица с по 7 кошера ( които явно няма как да имат представата накъде трябва да се върви) и общ брой маса от 2-3 хил кошера, да решават бъдещето на останалите 4-500 хил в целия сектор?
    Когато някой със 7 кошера вземе грешно решение, то пряко ще бъдат засегнати неговите 7 кошера. Когато някой с 2000 кошера взема решение, то той рискува много повече.
    Във цял свят хобисистите нямат право на глас в политиката една държавата и да казват как ще върви индустрията (пчеларство).

Не на последно място, гласа на да речем Бай Неделчо от Кържали би имал същата тежест като този на Бинфорд Уивър от Тексас, и в очите на обикновенния пчелар биха изглеждали на едно ниво ( и двамата продават майки)
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Съгласен съм, че е така, но как ще накараш сардините да плуват в един пасаж с акулите, като знаят, че винаги ще бъдат изядени?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Потребител
    Регистриран
    24.10.2013
    Г-н Бонев, то обикновенните индианци (пчелари) останаха по малко от вождовете си. И това не е майтап. Обикновенните индианци (пчелари) все чакат някой вожд да ги поведе, а накъде едва ли ги интересува повечето.Та тези индианци си дърпат ципа на типито (палатката) и с нетърпение очакват провала на похода за да кажат ВИДЯХТЕ ЛИ!!!Едва ли може да се очаква те да са катализотора на недоволството. Едва ли те ще са белия кон, на който пчеларството ще блесне в дуспехите си. И както често се случва, същите вождове ще излязат, ще кажат ХАУ и всички ще се поклонят макар и несъгласни с тях. И тук идва момента да се намери вожд обединител. Вожд, избран от всички недоволни и търсещи промяна (а те са малко) и готови да се припознаят в него като в огледало. Пожелавам ви да намерите такъв, та раята да скочи най-накрая. Аз самия съм доста наивен и вярвам в нея. УСПЕХ в работната група.

iskren,съжалявам,че ще те разочаровам. Не мисля,че две имена ще оправят нещата. Нещата са комплексни и трябва да се пипат внимателно, ако искаме резултати. Примера със зърнопроизводителите само може да ни натъжава. За съжаление ние "интелектните" земеделци сякаш се обиждаме, че могат да ни принизят до тракторист или кравар. Та ние се занимаваме с науката пчеларство не с някакъв прост занаят. Всички цифри са излишни-ЕГОТО НИ е голямо.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Колега, то е ясно че няколко имена няма да оправят нещата, но след като си казал "А" кажи и "Б", да хвърляме тука само едни половинчати лафове(граничещ със легенд) колкото само да се намираме на приказки не е особенно градивно и по никакъв начин не допринася идейно по темата...

Колкото до вождовете то матналитетът на цялата ни нация е такъв - все си търси месия който да я оправи(първо беше Царя, после Бойко утре ще е някой друг...) и оправия все няма, че пчеларството ни ли да е по-назад?!?
    ...абе, да дадат те(МЗХ, ДФЗ) по някой лев(20-30 на година на семейство - по каквато си искат схема - субсидия, деминимис...) пък ко-ще да ни наредят наравно с кравари, трактористи и чобани - проблем ли ще ни е?!?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    То колеги аз казах, че на вас разчитам, вие кажете как виждате, кой трябва да ни представлява пред МЗХ. За да се издейства каквито и да било трохи, трябва да има някой който да ги поиска по подходящия начин. Въпросът е ясен и трябва да намери своето решение. Вие трябва да определите по какъв начин и какви да са критериите. Аз имам мнение по въпроса, но ще предложа това, което вие прецените за най-добро. До тук всичко се движи малко в сферата на фантастиката, нека да се предлагат неща, които са реални и могат да се случат в един краткосрочен план. Пак повтарям Въпроса е много важен и за се надявам да се получи ползотворна дискусия и да се достигне да някакъв разумен консенсус.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Може би, ако се изредят тук реалните възможности (а не хипотетичните) и се изброят техните плюсове и минуси ще се получи обсъждане. А то сега всеки говори от някакви общи свои виждания...
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.10.2011
    http://www.youtube.com/watch?v=awCudS3HBzA Колеги отрасъла е изправен пред бездната, има вероятност някакви измекяри да ни хвърлят в бездната със малоумщината да изнесем пчелините от населените места.90 процента от малките и средни пчелини са по населени места, накарат ли ни да махнем кошерите си, те ни обричат на смърт едва ли не...какво ще правим с тази малоумщина?Давайте мнения и съвети да отреагираме докато е време, защото колеги ВРЕМЕ НЯМА....

Потребител
    Регистриран
    24.10.2013
    Колеги, ясно като бял ден е, че няма да стигнем до едно мнение и решение на проблемите. Все някой ще ни пречи, някой ще ни лъже, някой ще ни използва и захвърли в трета глуха. За жалост е точно така. Тая утопична организация, която чакаме да ни ОПРАВИ няма да се появи. Ами сега! Няма време! Да си го кажем право има едни лидери (дето нещем да ги видим) и това е. Ако сложим нещата на кантара и преглътнем горчилката (усещането за безпомощност), все има кой да изберем да ни води.

Г-н Бонев, за мен вие като участник в работната група и законотворец изглеждате нашия човек. Макар и да не ви познавам лично съм готов да заложа на вас. Уважението, с което се ползвате във форума е достатъчно добра причина всички да го поискат от вас.

Дайте да видим коя пчеларска организация върши нещо напоследък. Много от вас ще ме усвиркат обаче това е. БПС на Михайлов организира протеста пред министерството. Самия Михайлов ходи по телевизии и радия и назовава проблеми в пчеларството. Може и да е невъзможно да получим субсидията, която иска но все пак иска човечеца.

Айде решавайте. Всеки да си каже. Трябва да е някой. КОЙ???

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •