На пръв поглед(прочит) едно предложение което на много хора може да им се стори налудничаво, но мисля че има доста потенциал да се развие:
Представителността на пчеларските организации и въобще гласуването и изборът на ръководители на въпросните пчеларски организации да става на базата на броят на регистрираните пчелни семейства(примерно във ВетИС на БАБХ). Колкото броя пчелни семейства имаш, с толкова на брой гласове гласуваш. Най-малкото с това ще се избегне проблем който последните няколко седмици бе споменат във форума тука по тази или сходни теми, а именно - как "сатанизираните"(щото аз почти никого от тях не разпознавам - на живо или на снимка, с изклучение на Мишо Михайлов - щото съм го виждал доста да щъка из телевизиите) ръководители на пчеларските организации(разни Ганчовци, Янковции и там други...) да бъдат постоянно преизбирани там с гласовете на хора на преклонна възраст на които организират мини банкет със техният си им членски внос(цитирам по памет). Както и въпросният членски внос да бъде определян по сходна схема, една твърда сума + някаква добавка на пчелно семейство(минимална). Един пчелар да има право да членува във всички пчеларски организации(най-малкото за да бъде информиран коя оргонизация каква политика провежда, какви интереси гони и защитава), ще си плаща там само редовният членски внос, а в организацията където са му тъй наречените "гласове"(бр. на пчелните семейства) ще си плаща членският внос + добавката на семейство. И там къдито са му "гласовете", то само там ще се води официално членуващ, а съответната организация ще се ползва с броя на пелните му семейства като представителност. Само нещо подобно би накарало т.н. "умни глави" начело на организациите да гонят истинските проблеми на пчеларите и да се борят за итинска членска маса(зад която стоят активни пчелари с реален брой пчелни семейства), а не "мъртви души" и хора с по-няколкопчелни семейства(не искам да обидя никого независимо от размерите на пчелното му стопанство или възрастта му). Един вид като "естествен подбор на пчеларски организации".
Смятам че това е честен и справедлив начин за избор на ръководители на пчеларските организации - въпреки скептицизмът ми за реализация на подобна идея.
п.с. Така че г-н Бонев ако смятяте че в това предложение(идея) има потенциал, оставям Ви да го доразвиете, спомощта на колегите от форума.

Цитат