Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 17 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 163
    Потребител
    Регистриран
    01.01.2012
    Пчеларски район
    Североизточен
    С това става супер лесно.... няма бутала,няма мачкане.

http://mevi-bg.com/Pages/kletka_bel.html

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Маркера е поръчан от тук,www.slanchogled.com
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Наблюдател
    Регистриран
    03.11.2013
    колеги моля ви кажете ми с какъв маркер да маркирам майките, тоест има ли значение на каква основа е и марката на маркера /ацетонова, водна или друга/

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Цитат Първоначално публикувано от mndinkov70 Виж публикацията
    колеги моля ви кажете ми с какъв маркер да маркирам майките, тоест има ли значение на каква основа е и марката на маркера /ацетонова, водна или друга/
    Прочети темата.

Наблюдател
    Регистриран
    03.11.2013
    колеги моля споделете маркерите за белязване на майки на каква основа са, тъй като се споменават само марките?

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    На каква основа са е без значение ( тези които са предназначени за пчели). Ацетоновите боички и те стават, в края на краищата трябва да изчакаш малко да позасъхне, тъй че каква миризма има е без значение.
    Най-важното е да гледаш писеца да няма навика изненадващо да изпуска повече боя. Uni poska са най-добрите в това отношение.
    Като цена, всички маркери са едни и същи (плюс минус 0,50 лв, взависимост от кой търговец са купени).
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Наблюдател
    Регистриран
    03.11.2013
    колега благодаря за информацията.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Да, съгласен съм че uni POSCA - т.е. японските са най-добрите, те са на водна основа, но и с тях трябва да внимава защото ако са изложени за по-дълго(5-10 мин.) на пряка слънчева светлина и те пускат повечко боя, за да се избегне трябва да се разклати и да се направи точица върху дъсчица или парцалче, да не е върху майката(за да не получи душ от боя) и после върху майката. Но най-добре да се държи на сянка, може и в джоба - само да не е на пряка слънчева светлина.

http://www.ebay.co.uk/itm/Beekeepers...item3a72dab70e

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	image.jpg
Прегледи:      394
Размер:	85.0 KB
ID:	444 Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	image(1).jpg
Прегледи:      395
Размер:	159.0 KB
ID:	445

Ползвал съм и тези: uni PAINT marker, но не съм особенно доволен от тях, бавно изсъхват, миришат на нещо подобно като на ацетон и имат същият проблем ако се държат на слънце.

Име:	image(3).jpg
Прегледи:      397
Размер:	4.7 KB
ID:	446

Име:	image(2).jpg
Прегледи:      397
Размер:	90.5 KB
ID:	447

Наблюдател
    Регистриран
    03.11.2013
    колега благодаря ти за информацията, ще търся по книжарниците да си закупя такъв маркер, тъй като аз съм от гр.Ракитово и в нашия район няма такива пчеларски магазини от където да си взема.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Не искам да те отчайвам но аз uni POSCA за маркиране на пчели(защото той се ползва не само за маркиране на майки но и на търтеи за установяване на възрастта им при изкуственото майко-осеменяване), не съм виждал в българските сайтове и магазини(това не означава че го няма - просто аз не съм го срещал). Ако някъде го има, моля някой да пусне информация.

Публикувал съм и линк към сайта e-bay откъдето може да си го поръчаш. Ето линка отново:

http://www.ebay.co.uk/itm/Beekeepers...item3a72dab70e

Страница 6 от 17 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •