Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 27 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 262
    Потребител
    Регистриран
    24.10.2013
    Колеги, за химията във восъка - вкарваме си я сами или с восъчните основи от магазина още с лентите за акар, с пестицидите, с тежките метали от изгорелите газове и още много други. Кое не е химия днес. Относно съхраняването на комин е удачно за по малък брой кошери. Когато минеш определена броика ти трябва складово помещение и тогава няма отърване от химията. От собствения мед си ям с удоволствие. Не смятам да живея с орлите. Ако някой може да предложи вариянт за съхранение в складовото помещение без химия ще съм му благодарен.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Отговорът на въпроса ти е простичък(лесен) -климатизирано помещени с регулируема температура, но признавам че не така стои въпроса с реализацията на такова помещение.

;-)

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    вълк дивак, понеже ми предстои да правя някакво помещение за вадене на мед и склад съм си мислел дали още при строителството да не се оставят отвори в долната част на стените, за да става течение като се наредят магазините.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Светозар Каменов Виж публикацията
    вълк дивак, понеже ми предстои да правя някакво помещение за вадене на мед и склад съм си мислел дали още при строителството да не се оставят отвори в долната част на стените, за да става течение като се наредят магазините.
    За да не става течение в цялото помещение и да можеш да работиш нещо и през зимата в него, защо не отделиш от сега клетка с някаква лека преграда и врата и да направиш и изкуствена вентилация с някакъв вентилатор и гъвкави въздуховоди?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Потребител
    Регистриран
    24.10.2013
    Колеги, единомислието в случая е 101%, но само в сверата на мечтите (поне за мен). Строителството на помещение си е сериозна инвестиция. Още повече ако пък го климатизираш.То най добре да се вземе един хладилен фургон и готово. Но тогава идва и въпроса колко ще ти струва и струва ли си??? Благодаря за идеите.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    За да не става течение в цялото помещение и да можеш да работиш нещо и през зимата в него, защо не отделиш от сега клетка с някаква лека преграда и врата и да направиш и изкуствена вентилация с някакъв вентилатор и гъвкави въздуховоди?
    Склада за магазините ще е отделен и там няма да се върши нищо. Слагат се и чак на пролет живот и здраве по кошерите.

Потребител
    Регистриран
    24.10.2013
    Колега,когато е готов с радост ще дойда да го видя.Но дали с магазините или само рамки на стойки? За икономия на място!Но по-важно е циркулацията на въздуха дали ще образува достатъчно мощно течение?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Едно помещение, около 20 квадрата от нулата да се направи - само материалите излизат към 2500 лв. Труда не го смятам.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Снимка0552.jpg‎   Снимка0569.jpg‎   Снимка0595.jpg‎   Снимка0602.jpg‎  
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Изолация в основата има ли ?

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    1998 година си направих като Гената само че 30 кв. м помещение отначало ми се виждаше доста голямо но с разсрастването на пчелина се оказа твърде малко. Казвам това понеже е добре преди да се направи такава инвестиция да се съобрази с намеренията ви колко кошери искате да достигнете. В момента помещението едва ми достига да покрия за 50 кошера инвентара. Останалото е в други 3 складови помещения и понякога е истинско неудобство да търсиш нещо.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Страница 6 от 27 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •