Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 282

Тема: ЕВОДИЯ

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    24.10.2013
    Колеги,един пчелар който е работил в пчеларското навремето ме посъветва да ги потопя в гореща вода.Само потапям и вадя веднага.Така се пукала твърдата обвивка и поникват повечето.Аз сега си събирам от японска акация и напролет ще го пробвам този метод.Еводия също бих посял ако има от къде да събера семе.

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    На друго дърво намерих тия семена, листата на дървото много приличаха на тия от снимките който ми изпратихте.
    Моля отговорете ми дали това е Еводия.
    Ето и семената:
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Снимка0107.jpg‎  

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не, не са на еводия. Ето как изглеждат моите семена:

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSC09099.JPG
Прегледи:      527
Размер:	416.0 KB
ID:	428

Запалката е за да видите мащаба. Семенцатата са на гроздове на два етажа в едни шлюпини, които бързо изсъхват. След като се разтрошат, отвътре изпадат семенца, залепени две по две. Приличат на мравки и имат размера на мравки. Дори в повечето случаи едното семенце е малко по-голямо от другото, така че аналогията с мравки е пълна.

Тази пролет засадих цяла горичка с около 50 фиданки и само три от тях дадоха по няколко гроздчета със семенца. Тези, които виждате на снимката, са брани директно от дръвчетата, така че не може да стане грешка. Ако въобще пролетта са ми продали истински фиданки на еводия, значи наистина това са нейните семена. Целия ми добив е това, което виждате на снимката в тази чиния. Така като гледам, сигурно ще има 1000 семенца. Ако 100 от тях доживеят да станат фиданки, ще е цяло чудо.

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Цитат Първоначално публикувано от bobi mitrev Виж публикацията
    На друго дърво намерих тия семена, листата на дървото много приличаха на тия от снимките който ми изпратихте.
    Моля отговорете ми дали това е Еводия.
    Ето и семената:
    Тогава на какво са?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Матеев, това което си показал са точно семена на Еводия. Успех с развъжането. Няма да сгрешиш. Тази година еводиите ми спасиха сезона. Относно семената някъде по-горе бях описал как да се подготвят за засаждане. Това е най-успешния начин, с най висок % кълняемост. Изпробвано.

Наблюдател
    Регистриран
    02.01.2014
    кога се прави расъда за еводия и кога се сее

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Миналата година посях семената през средата на пролетта и до есента пораснаха до половин метър.Посях по няколко семенца в кофички от мляко.После ги преместих в леха. Сега смятам да ги засадя. Ако има няккакви особенности моля за съвет.
    Имах и друг проблем. Доста след засаждането в лехата полувината от разсада ми завехна и загина.Не можах да намеря обяснение.Някакво заболяване беше според мен.Следи от вредител не открих.

Наблюдател
    Регистриран
    02.01.2014
    във каква леха ги засади и кога засади семената в кофичките

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Не мога да ти кажа точно. Около средата на април може би. Кофичките пробити отдолу. Вън на полусенчесто място. Редовно по малко вода.Като поникнат оставяш едно растение в кофичка ако са повече, и като станат 10см правиш една вада накрая на градината вадиш,нареждаш,заравяш и поливки.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Еводията започна да цъфти
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри DSC_0461.jpg‎  

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •