Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 262

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Светозар Каменов Виж публикацията
    вълк дивак, понеже ми предстои да правя някакво помещение за вадене на мед и склад съм си мислел дали още при строителството да не се оставят отвори в долната част на стените, за да става течение като се наредят магазините.
    За да не става течение в цялото помещение и да можеш да работиш нещо и през зимата в него, защо не отделиш от сега клетка с някаква лека преграда и врата и да направиш и изкуствена вентилация с някакъв вентилатор и гъвкави въздуховоди?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    За да не става течение в цялото помещение и да можеш да работиш нещо и през зимата в него, защо не отделиш от сега клетка с някаква лека преграда и врата и да направиш и изкуствена вентилация с някакъв вентилатор и гъвкави въздуховоди?
    Склада за магазините ще е отделен и там няма да се върши нищо. Слагат се и чак на пролет живот и здраве по кошерите.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Здравейте, вчера /20.08.14г/ ходих до пчелина за да свърша малко работа. Както и да е, да не разтягам темата сега. Гледам в един от кошерите няма движение и пчели по прелката а под нея доста умрели пчели. Реших да го отворя и какво да видя вътре, пълно със червей на восъчен молец, едни такива тлъсти и белички, тлъсти чак риба би се задавила с тези гадове. Направо косата ми се изправи, усмивката ми изчезна и мерака с който отидох се изпари. Накратко всичко в мен замря. Преди 7-8 дни когато го гледах нямаше и помен от такова нещо. Днес си поръчах препарат В 401, утре е при мен и мисля да бягам да напръскам кошера, по точно питите една по една. Така или иначе вече е празен от към пчели. Мисля да разтопя восъка от питите в последствие. Правилно ли ще е това или да ги унищожавам изцяло? И да попитам: има ли вероятност да се прехвърли на другите кошери, тях да ги пръскам ли с В 401? Благодаря предварително за съдействието.

Забранен
    Регистриран
    15.06.2011
    Пчеларски район
    Община Дулово, област Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от asti Виж публикацията
    Здравейте, вчера /20.08.14г/ ходих до пчелина за да свърша малко работа. Както и да е, да не разтягам темата сега. Гледам в един от кошерите няма движение и пчели по прелката а под нея доста умрели пчели. Реших да го отворя и какво да видя вътре, пълно със червей на восъчен молец, едни такива тлъсти и белички, тлъсти чак риба би се задавила с тези гадове. Направо косата ми се изправи, усмивката ми изчезна и мерака с който отидох се изпари. Накратко всичко в мен замря. Преди 7-8 дни когато го гледах нямаше и помен от такова нещо. Днес си поръчах препарат В 401, утре е при мен и мисля да бягам да напръскам кошера, по точно питите една по една. Така или иначе вече е празен от към пчели. Мисля да разтопя восъка от питите в последствие. Правилно ли ще е това или да ги унищожавам изцяло? И да попитам: има ли вероятност да се прехвърли на другите кошери, тях да ги пръскам ли с В 401? Благодаря предварително за съдействието.
    Кофти случка.Трябвало е да премахнеш кошера от близостта с др. кошери. Ако имаш слаби семейства също има риск за тях
    Ако ти се играе може да обереш ларвите на восъчният молец-Камола /така му казват риболовците/ и да го занесеш за продажба в някой риболовен м-н. Камолата е доста добра стръв и е скъпичка.
    Восъкът може да претопиш.
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 12.04.2015 в 01:26. Причина: неправилен цитат

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ciko Виж публикацията
    Кофти случка.Трябвало е да премахнеш кошера от близостта с др. кошери. Ако имаш слаби семейства също има риск за тях
    Ако ти се играе може да обереш ларвите на восъчният молец-Камола /така му казват риболовците/ и да го занесеш за продажба в някой риболовен м-н. Камолата е доста добра стръв и е скъпичка.
    Восъкът може да претопиш.
    Остави не е за разправяне. Ларвите няма да обирам нека МРЪТ и дано да е в мъки. Утре ще пръскам всичко под ред, от първия до последния кошер. По упътване В 401 не вреди на пчелите, така че всичко под ножа.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Кошера трябва да е бил доста слаб или с много стари пити да му надвие молеца. И при мен под капаците постоянно намирам пеперуди на молеца но пчелите се оправят с тях.

Наблюдател
    Регистриран
    25.11.2010
    Пчеларски район
    Русе
    вместо B401 не е ли по икономично био инсектециди за растителна защита като дипел например

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •