Споко с емоциите, сектора не може да бъде съсипан толкоз лесно, колкото и да ни убеждават в това. Имам представа как се приема закон и как се променя закон, това което се прави в момента е несериозно. Не съм юрист и за съжаление не можах да обсъдя идеите си с юристи, затова ги давам в суров вид, без граматическа и юридическа обработка. Всякаква баластра трябва да се махне, фумагилини и ала бала създават работа на адвокатите.
Първо.
Пчеларската организация в Бг трябва да е само ЕДНА, закована със Закон. Имаме един Синод и едно Мюфтийство, стига демокрация и плурализъм в пчеларството, стига плямпане по вестници и форуми. Нямам сантимент към никой вожд, нито към кандидатите за такива, не е важно котката бяла ли е или черна.. В Преходните и Заключителните разпоредби на закона трябва да е фиксиран срока за регистрацията на Организацията, юристите да го казват.
Второ.
В Пчеларската Организация членуват всички пчелари притежаващи повече от 4 пчелни семейства. Всеки кандидат -член
полага изпит пред комисия, излъчена от Общото събрание на местната организация.
Трето.
В 60дневен срок след изтичане срока по Първи параграф, в населените места където няма пчеларска организация, кметът конфискува всички пчелини с повече от 4 пч. семейства, разположени в регулацията, в полза на общината. При неизпълнение Кметът носи наказателна отговорност. Юристите да казват по кой член от НК.
Четвърто.
Максималния брой на семействата в пчелините, разположени в населени места и в техните землища се определя от Общинския съвет по предложение на Кмета и след съгласуване с местните пчеларски организации.
Пето.
Пчелини, в които смъртността в 2 последователни години е по-висока от 30 % и причините за това не попадат в Приложение №... към Закона, се конфискуват от Местната пчеларска организация.
Благодаря на Борислав че ни каза как е в Америка, отдавна ми се иска и тук да взаимстваме нещо полезно от тях.

Засега това от мен. И една препоръка към някои от прежде изказалите се. Големите момчета като почнат да подсмърчат стават смешни. Ако някой тръгва да работи в ползу роду, да си оставя емоциите в къщи, да спре да обвинява другите, да спре да се цупи, червата му да се влачат, да казва че му се влачи пояса. Отвсякъде ни говорят колко сме тъпи и мързеливи, колко сме скапан материал и т.н., само че някои хора правят кинти от тия приказки. Все си мисля че у Форума няма такива хора, затова не приемам изказвания лъхащи на негативизъм и на нихилизъм. Фактът, че сме останали в България и се занимаваме с нещо, сам по себе си е достоен за уважение, така че дайте първо ние да си имаме уважението пък после да си говорим що не ни бръснат за джанка.