Не виждам смисъл да протестирам веднага казвам защо и без помощ от държавата се развивам . Само в един момент ми влезе пчелата в главата да кандидатствам за подмяна на някой друг кошер и някой умна тиква предложи 3 години регистриран пчелин и една година ЗП защо не го предлагаха когато те кандидатстваха. Верно който можа взе но за мен лично тези субсидии са най големия бич на пчеларството заради тях се крадат кошери, рамки с пчели. И без това едни и същи взимат всяка година по добре да ги няма тогава ще видим кой как ще оцелее. Мисля че тези който до сега не са взели 1 лев от небето ще са по добре. Не веднъж са ме базикали програмаджий ние еди си с какво третираме какви храни даваме примерно немските храни и препарати и т.н. А да и другото как да подкрепя тези съюзи като до сега някой пчелар усетил ли е тяхната подкрепа, тази година толкова изтровени пчели имаше включая и моите не съм чул някой колега от някой съюз поне да са му са се обадили. Като са такива борци за правда защо не предложат да отпаднат парите за отводки и майки и всичко да отиде за кошери и препарати. Отводки всеки може да си направи но кошери не ... И тези пари за популялизиране на мед 300 или 400 000 бяха направо незнам за какво ги дават, не усетих българина да е почнал да яде повече мед ... Само имитират дейност и се облажват една шепа.