Извода е- има ли висока опаразитеност има вероятност да се появи PMS [IBDS] или СПК ,при ниска опаразитеност вероятността да се появи подобен синдром е нулев.

А наясно ли си защо са го преименували? (може да потърсиш обосновката) - може да се появи в семейства и с много ниска опаразитеност, или пък след свалянето на акарите (предполагаемия причинител) симптомите да не изчезнат. (прогрес във вирулентността?)

Веднъж присъствах на лекция, където се разясняваше точно тази болест ( наред с обичайните), повярвай ми, докато се опитам да се сетя за коя точно болест става въпрос, през главата ми минаха поне 5 потенциални кандидата. Сигурен съм обаче че на останалите (които едва ли са чували за нея преди това) надали да разбрали за какво лектора говори изобщо през тези 10-15 минути. Толкова с българската терминология (недоуточнена). Има едно очевидно предимство да използваш термина в оригинал на езика на който може да се намери най-много информация за значението му - просто цъкаш "копирай" и "вмъкни" в търсачката, и всичко излиза ( в английски цялата тази операция може да се обясни с точно дума и половина).