Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 136

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Ами Лежака ?
    Точно с него преключих.Две семейства на по осем рамки с млади майки и преливащи от пчели.Над плодника има надставка ,а от горе в магазините има не малко пчели и мед.Имах намерение да снимам,но си забравих телефона.Имаше люпещо се пило,но нямаше яйца.Остава само да им спретна баня с ОК ,тъкмо и виното ще е готово,а прасетата са около 120кг.Готов съм за зимата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Точно с него преключих.Две семейства на по осем рамки с млади майки и преливащи от пчели.Над плодника има надставка ,а от горе в магазините има не малко пчели и мед.Имах намерение да снимам,но си забравих телефона.Имаше люпещо се пило,но нямаше яйца.Остава само да им спретна баня с ОК ,тъкмо и виното ще е готово,а прасетата са около 120кг.Готов съм за зимата.
    Запали ми главата с тоз лежак,поръчал съм си два ,18 рамкови с магазини, за 1 майка, но с вадеща се преграда по средата за опити и експерименти.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    кога се слагат мише предпазилите??

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    кога се слагат мише предпазилите??
    Когато почва есента и когато започват студените дни.

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Пчелари които работат с ДБ кошери, а желајат да зимуват с-с всичките рамки, трјабва да медните корпуси спуснат под плодниковија корпус.Тогава пчелите остават в плодника, а всичка храна, т.е. мед којто се намира в рамките испод плодника те износјат горе, понеже не т-рп-т храна испод тјах.

В конкретнија случај, колега АСТИКА зазимва на сл-нчигледов мед, којто има својство да б-рзо кристализира, и највероватно затова пчелите му бјагат от него (от меда), т-рсат по лека храна.

Наблюдател
    Регистриран
    23.09.2013
    Стари пити може и да има 1-2, меда в питите е от лятото - предимно слънчогледов. Молец не съм забелязал и точно това семейство не е слабо. Относно мрежата на Хартман - също е обяснение, но от пролетта кошера е на това място и не е имало никакъв признак на безпокойство или странности в поведението на семейството. Лично моето обяснение (без да имам претенции да съм 100% прав, все пак съм начинаещ) е, че горе е най-топло и при наличието на мед, макар и не достатъчно, са си харесали 3-ти корпус за зимно жилище. Така или иначе истинската причина си я знаят само пчелите 3-тите корпуси вече са благополучно отстранени и зазимени. Благодаря на всички за съветите и коментарите, за мен всяко мнение е ценно!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •