Все едно аз да протестирам пред оградата на тъщата, че ракията дето ми я дадоха с тъста и аз я изпих, беше с по-нисък гладус и свърши бързо...
По-лошо ще е ако сте я варили заедно, пък накрая вземеш че обвиниш не тъста ами казанджията. Ей така правят открай време пчеларските "лидери". Лично аз не си спомням от времето на Царя насам, някоя от т.н. народно представени пчеларски организации да е предложила нещо на Министерството, което те да не са изпълнили или са го изпълнили не така както те са искали. ... Иначе за всичко 'се Броксел е виновен.
Защото ако един отрасъл не се финансира тоест субсидира той УМИРА
Брей, ми че то света досега как е оцелял? Подпомагането на един отрасъл идва от паричните излишъци на друг. Ако всеки сам си консумира това което произвежда, няма да има какво да предложи на пазара. ( т.е. ако се субсидира всеки отрасъл, т.е. всеки отрасъл се самосубсидира, такъв който не формира излишъци ще загине).
Лично аз не съм взел и едно евро от тази или която и да е друга страна държавни пари, и не съм я закършил. Мога да ви дам примери и за пчелари ,които в момента само инвентара (машини) им струва милиони, при това е закупен изцяло без държавна помощ. Само в България подобно нещо би било прецедент.
Вместо социални помощи, искайте да ви ПОЗВОЛЯТ да продавате продукцията си. Който има крава може да си продаде теленцето, който има кошер обаче не може да продаде рояк/отводка, майка и т.н.? Обикновенния пчелар е избутан да живурка само в една пазарна ниша - мед, прашец... , прави се класово разделение между привилегировани и "роби" (безправов пчелар). А за пазара на меда не искам да говоря, когато нямаш права, всеки който си иска те прецаква.
Искайте да ви ПОЗВОЛЯТ да намалите себестойността на продукцията, да ви дадат ВЪЗМОЖНОСТ са произвеждате повече и т.н.
Който си мисли че 50 кг средно от кошер е "свръхдобив", е още със разбиранията от времето преди Освобождението. И хората във Сахара вадят толкова, където по принцип е пустиня. А има и райони в БГ, където 50 кг за среден добив само са го сънували. Професионалните пчелари в другите страни вадят 3-4 пъти повече средно от кошер, отколкото е средия добив за страната. Дали това е случайност?