Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 13 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 127
    И при мен в събота и неделя имаше летеж, но освен прецъфтяващи кокичета, няма други цветове.

Потребител
    Регистриран
    22.01.2011
    Здравей те и ас имам няколко кошера в този район по точно на брега на Дунава та ще съм благодарен да си обменяме информация за нашия район :D

Моят пчелин се намира северозападно от Белоградчик на около 350 м Н.В. .... Отглеждам пчели от 1990 г....В началото започнах с няколко ДБ,после опитах всичко без тръвни/кошарини/ и лежаци....Напоследък преминавам плавно към ЛР в класически вариант и варианта на Венер.... От корпусната технология съм по-доволен ....Но ми прави впечатление че по нашия край никой не търси ЛР отводки...Питат за ДБ....През есента на 2010г. зазимих 51 семейства,но в края на януари отчетох 4 загинали....В 3 от случаите се касае за мои грешки при зазимяването/недоглеждане и недооценяване на ситуацията....

Потребител
    Регистриран
    22.01.2011
    Ако може някой да ми каже като начинаещ със коя система се работи по добре ЛР или ДБ :D

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от svetlin
    Ако може някой да ми каже като начинаещ със коя система се работи по добре ЛР или ДБ :D
    В раздел "Практично пчеларство" има форум "Анкети", а в него има тема "Дадан - Блат или Многокорпусен". От там може да добиеш представа за предпочитанията на потребителите, а има и не малко коментари.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Ето малко снежни снимки от пчелина

Бре ,Цеко те като отряд дедомразовци ......ама пролет иде ще се стпи тоя сняг и ще бръмнат пак весело.....

Потребител
    Регистриран
    22.01.2011
    Гледам някой колеги поставят парче найлон под капаците неставали много конденз.Защото мен есента ме дострашя ако може някой да ми обесни как става тая работа. wink;

Найлона се поставя като покривало над самите пити. Количеството на конденза зависи от вентилацията и подредбата на плодника. Аз лично ползвам найлона, за по-добро затопляне и за задържане на конденз. За да имат пчелите достъп до затоплена вода вътре в самия кошер, а не да са принудени да търсят на вън. Водата е жизнено необходима на пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Даниел Йорданов
    Бре ,Цеко те като отряд дедомразовци ......ама пролет иде ще се стпи тоя сняг и ще бръмнат пак весело.....
    Тия снимки ми се щеше да ги пуснем в темата където ти питаше с колко кошери сме "зазимеле" и с колко сме "изпролетле", но не ми се търсеше,та за това ти казвам че е рано да се броят пилците :D :D ...... иначе аз от есента съм минус 3 броя нападнати

Страница 6 от 13 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •