Бих искал да помоля по - знаещите колеги, да ми помогнат с плана за развитие за 2014 г. Имам в предвид някой да обясни подробно стратегията за разширяване на пчелина. Например г-н Матеев беше споменал в една от темите, че теоретично е възможно от едно семейство, за един сезон да направиш 8 отводки. Нека обясни по - подробно тази "схема" на размножаване. Интересувам се от всякакви варианти. Както се досещате, целта ми е да направя повече семейства през този сезон, меда не ми е приоритет, не и на този етап.
Примерно : едно семейство на 1 корпус кога и как се дели напролет / преди, по време, или след акацията/ на колко мога да го разделя /максимално/?
Да се има в предвид, че мисля да подхранвам през целия активен сезон през ден с по 250 мл. захарен сироп 1:1, имам възможност /когато е наложително или желателно разбира се/ да закупувам оплодени майки, на този етап разполагам с 40 изградени рамки, кошерите са ЛР и си ги правя сам / вече започнах подготовката и все пак трябва да знам ориентировъчно колко кошера трябва да подготвя за напролет/
С две думи искам помощта ви за да си направя стратегията за развитие на пчелина с максимален брой семейства.
Благодаря ви предварително.