Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 901

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    He. Te cu знаят.

Наблюдател
    Регистриран
    24.06.2013
    Пчеларски район
    -
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_1506.jpg
Прегледи:      196
Размер:	131.7 KB
ID:	293Добър вечер. Ето снимката дано да се вижда добре.Чакам вашите съвети да знам какво да правя.

Благодаря за отговорите предварително!

Поздрави!

Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    Добре са,трябва им само м.предпазител.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от SanifleX Виж публикацията
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_1506.jpg
Прегледи:      196
Размер:	131.7 KB
ID:	293Добър вечер. Ето снимката дано да се вижда добре.Чакам вашите съвети да знам какво да правя.

Благодаря за отговорите предварително!

Поздрави!
    като гледам снимката не виждам да има проблем

Автор
    Регистриран
    21.07.2013
    Здравейте,искам да попитам нещо.Имам 7 кошера Дадан блат 12р и искам да си направя максимално отводки от тях.В момента най-слабия ми е на 4 рамки с пило,а най-силния на 8,останалите са на 6 рамки.Подхранвам с меден сироп със Стартовит около 400гр. през 3-4 дена.Сиропа го взимат за по-малко от 24 часа.Горе-долу ми е ясно как да си направя отводките,но въпроса е съвсем друг.Имам познат пчелар,който уж ме учи на пчеларство и е в течение на това което правя.Та той ме посъветва след 4-5 дена да им слагам магазините.Обаче тази година аз не искам да вадя мед,а само да ги увелича максимално.Малко съм объркан и въпроса ме е,при положение,че искам само отводки за какво им са магазини на кошерите?Няма ли да отслабнат семействата с тях?Част от пчелите в семейството ще са заети със събирането на нектар в магазините,а не е ли по-добре да ги използвам за отводките?Района ми е около Плевен,има овошки,рапица,акация,полск треви,билки,бодили и много слънчоглед.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Разполагаш ли с майки,маточници?С какви маики смяташ да работиш?

Автор
    Регистриран
    21.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Разполагаш ли с майки,маточници?С какви маики смяташ да работиш?
    Не разполагам с майки,мисля да ги оставя да си направят сами маточници.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Изчакай рапицата и след това ще имаш готови маточници ,а магазините ги слагай защото ще блокират майката много бързо и има опасност да ти изпаднат в роево състояние и ако нямаш опит ще ги отървеш.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Направи каквото те съветва учителят ти сложи магазините.Само на един кошер не слагай.След като изпадне в роево състояние и зареди маточниците отнемаш майката и правиш отводка.Докато роевото семейство запечата маточниците другите кошери ги използваш за медобер.След запечатването на десетина маточника може да пристъпиш към направата на отводки.Ако няма достатъчно маточници,след изваждане на меда,няма да връщаш магазините на един кошер и той ще изпадне в роево настроение.Действаш по същия начин.

Наблюдател
    Регистриран
    27.06.2013
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Изчакай рапицата и след това ще имаш готови маточници ,а магазините ги слагай защото ще блокират майката много бързо и има опасност да ти изпаднат в роево състояние и ако нямаш опит ще ги отървеш.
    При положение, че не са изпълнили плодниците също ли трябва да се слагат магазини?(Аз също съм неопитен).

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •