Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
Току що ми казаха, че от юридическа гледна точка това предложение е не приложимо. И понеже вече тече дискусията, настроенията са срещу нас от всички страни.
Нещо по-подробно не казаха ли? Какво му е на предложението?

Не съм очаквал лесно да постигнем целите си, но един такъв отговор моментално ме навежда на мисълтта, че МАФИЯ В ПЧЕЛАРСТВОТО НАИСТИНА СЪЩЕСТВУВА, което автоматично означава, че трябва да променим нашата стратегия за борба. Трябва да намесим по-широко медиите в дискутиране на нашия проблем, както и да отправяме чрез тях директни персонални обвинения до конкретни имена на властимащи (решения вземащи), съобщавайки публично тяхното име и намеквайки, че "това е човека, който загробва бъдещето на нашите деца и внуци". При добре написани статии можем да предизвикаме народно недоволство, а от там и уволнения на ключови личности в министерствата. Това ще наплаши останалите и следващия път нашия глас ще се чува. Все пак ние сме правата страна и няма да е чак толкова трудно да убедим народа в това.

Като краткосрочна стратегия аз предлагам въпреки всичко нашето предложение да се оформи официално и да бъде внесено официално с входящ номер и всичко останало, както там си му е реда. Нека да ги принудим на официален отговор, за да ги видим дали наистина ще измислят разумен отказ. След това на комисията да бъде намекнато, че подготвяме всенародна медийна кампания срещу недалновидните решения на тази комисия, и че всеки един от тях много внимателно да обмисли каква е неговата позиция по въпроса, защото утре може да му се наложи в телевизионни предавания да дава отчет за неговото си решение. Също така трябва да им се намекне, че този път не сме безпомощни, и че вече имаме потенциала и финансовите възможности да предизвикаме една такава медийна кампания или дори медиен скандал срещу конкретни хора, "загробили нашето бъдеще, бъдещето на пчелите и разбира се на нашите деца и внуци (народа е чувствителен на тази тема).". Приказвам го съвсем сериозно.