Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 901

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ако има стара майка и пчелите я пазят новата няма шанс.

Потребител
    Регистриран
    25.03.2013
    Но няма ли го момента пчелите да изберат новата млада майка която е без дефекти

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Има го този момент,но само когато обединяваш две семейства или отводки изравнени по сила.

Наблюдател
    Регистриран
    24.06.2013
    Пчеларски район
    -
    Добър ден. Нов съм и искам да попитам един въпрос. Вчера сложих стериопор на празното място дето няма рамки, тоест стесних ги, защото взеха да падат температурите, обаче загледах,че отпред те сами са се затворили 1-2см и незнам дали да го махам/това дето те сами са се стеснили / или да го оставя ?Какво ще кажете вие?

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    1-2см. е малко за вход но щом пчелите са го направили те си знаят нещо,остави ги за сега така както са и потърси съвет от някой по опитен около теб за съвет на место,ако имаш снимка качи я тук да се види за какво точно става на въпрос

Наблюдател
    Регистриран
    05.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от SanifleX Виж публикацията
    Добър ден. Нов съм и искам да попитам един въпрос. Вчера сложих стериопор на празното място дето няма рамки, тоест стесних ги, защото взеха да падат температурите, обаче загледах,че отпред те сами са се затворили 1-2см и незнам дали да го махам/това дето те сами са се стеснили / или да го оставя ?Какво ще кажете вие?

SanifleX , трябва да очистиш прелката и да я преустроиш със подвижни летви за да се регулира входа. Зимата ако се наложи как ще изчистиш подмора ако тези отвори се задръстят с умрели пчели. Заклейват не толкова заради студа а да могат да охраняват кошера. През зимата може да се отворят летвите за бърз облет, и влажноста може да се регулира до известна степен, при нападение също се затварят т/е задължително регулиране и ако беше намален входа нямаше да се стигне до това положение. Е има и плюс, ще имаш прополис когато го махнеш. Любопитен съм дали ще те оставят да стържеш безнаказано творението им.

Наблюдател
    Регистриран
    24.06.2013
    Пчеларски район
    -
    Искате да кажете, че са се затворили поради застудяването.
    Nic 59 Не мога да те разбера за какво преустановяване говориш,нещо снимка ако може.А що се отнася за прелката може да затвори входа,когато се наложи.
    Кога трябва да го махна сега или да го оставя за напролет.Защото ми казаха да го махна сега и ако пак направят пак и така...
    Защо да не ме оставят, те са кротки като собственика им

Наблюдател
    Регистриран
    05.07.2013
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	ScreenHunter_01 Sep. 12 22.13.gif
Прегледи:      302
Размер:	223.1 KB
ID:	296
    Нещо подобно трябва да измайсториш.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •