Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 96 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 959
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Нещо ми омръзна тия дни да чета за индустриализации и интензификации, за Октоподи и субсидии, за Америка, че и за железницата даже. Реших да отворя старите вестници и да видя как са си представяли нашите предци прогреса... Ето за какво си мечтае един наивен ентусиаст преди 90 години, брой 1 на "Добър пчелар", 1932г.

Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    Много интересна идея ! Ама като се сетя за 10 годишния ми стаж по соц. казармите чак ми става весело , голчмо влачене би било !
    www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Явно идеята за пчелите в казармата не е успяла, но по мое време (1978-1979 г.) някой друг вероятно беше пробутал идеята за прасетата, защото нашето поделение си имаше няколко прасета и дори си имаше войник с длъжност "Свинар". Отделно дето всички наказания освен непоряд включваха и "Върви да измиеш свинарника".

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Това само истински пчелар може да го напише, да има идея да се създаде нещо истинско, подредено, разпределено - както е в пчелното семейство.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev
    Явно идеята за пчелите в казармата не е успяла, но по мое време (1978-1979 г.) някой друг вероятно беше пробутал идеята за прасетата, защото нашето поделение си имаше няколко прасета и дори си имаше войник с длъжност "Свинар". Отделно дето всички наказания освен непоряд включваха и "Върви да измиеш свинарника".
    Идеята е от доста по рано. Аз втората година от службата си (1971-72г) бях в едно поделение на флота близо до Атия. Та там освен свинарник имаше и зеленчукова градина. Наричаха се помощни стопанства. Продуктите влизаха в артелното, а икономисаните пари отиваха за подобряване на бита в казармата и културно-масова работа. А основната идея е ясна - оставиш ли войника без работа почва с чик**те! :D
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Мдаа, Евгени, точно това си мислех и аз снощи. Казармата в случая е само фон, но както и да е.

А това - ...културно надпреварване, ...идеално пчеларско братство , ... кооперативен дух... - развесели ли ви ?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Погледнете тази публикация.
    http://agroplovdiv.bg/9978/%D0%BB%D0...E%D1%88%D0%B5/

Наблюдател
    Регистриран
    07.11.2010
    Да е жив и здрав...

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Продължавам с интересните публикации
    http://agroplovdiv.bg/10062/%D0%BF%D...5%D0%BD%D0%B8/

Страница 7 от 96 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •